28.01.2024
Телеканал NTD

Моржиха запливла туди, де її не чекали

Моржиха запливла туди, де її не чекали

Жителі острова Вангероге, що на півночі Німеччини, приймають незвичайного гостя. Сюди, заблукавши, припливла самиця моржа. Зазвичай..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Жителі острова Вангероге, що на півночі Німеччини, приймають незвичайного гостя.

Сюди, заблукавши, припливла самиця моржа. Зазвичай ці тварини трапляються набагато північніше на Шпіцбергені, біля Норвегії та східної Гренландії.

Попереднього разу моржа в цьому районі бачили в 1998 році.

Місцеві жителі радіють можливості побачити одного з найбільших морських ссавців Європи зблизька.

[місцевий житель]:
«Буквально вчора ввечері ми жартували, що на Вангероге запливе морж, бо вони десь неподалік. А сьогодні вранці побачили її в грязі».

Незрозуміло, чому самиця запливла так далеко від дому. Експерти кажуть, що причиною може бути танення льоду в арктичному регіоні.

[Флоріан Каріус, адміністратор морського парку]:
«До найближчого їхнього природного місця проживання дуже далеко. Це єдина тварина, яка здійснила таку довгу подорож на південь. Найімовірніше, це її ж бачили на західному узбережжі Данії в лютому. Тоді нас накрила хвиля холоду, у тому районі були морози. Можливо, саме тому морж наважився просунутися так далеко на південь».

Місцевих жителів закликають не підходити до моржа.

[Флоріан Каріус, адміністратор морського парку]:
«Людям ліпше триматися від тварини на достатній відстані. Тут, у національному парку, діють правила, згідно з якими тварин не можна турбувати».

Захисники природи кажуть, що моржиха здорова і зможе знайти достатньо їжі в мулистих мілинах.

У Німеччині моржів занесено до списку видів, що зникають, і перебувають під особливою охороною.
Коротке посилання на цю сторінку:

Моржиха запливла туди, де її не чекалиЯк панди граються на снігу в зоопарку у Бельгії200 німців влаштували післязастільний забігУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриНіхто не сховається: у Лондонському зоопарку підраховують тваринКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тваринВ Антарктиці помітили рідкісного білого пінгвінаСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в Римі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: