29.08.2024
Телеканал NTD

Лелека вчиться ходити на протезі в Чехії

Лелека вчиться ходити на протезі в Чехії

Цьому молодому лелеці дуже пощастило — він має протез, надрукований на 3D-принтері. Тепер птах вчиться ходити...

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Цьому молодому лелеці дуже пощастило — він має протез, надрукований на 3D-принтері. Тепер птах вчиться ходити. Лапу втратив, коли впав у димохід.

[Зденек Соукуп, голова притулку для тварин]:
«Ми привезли його сюди в притулок для тварин, щоб вилікувати травму, яку лелека дістав, вилітаючи з труби. Разом із ветеринаром ми вирішили зробити йому 3D-протез, щоб він нормально розвивався».

Протез розробляє місцевий старшокласник. Спроєктувати штучну ногу для дикого птаха, з якою б йому було зручно, зовсім непросто. Це вже друга версія протеза, але не остання.

[Матіаш Міхл, розробник протеза]:
«Зараз протез, на жаль, на нозі крутиться. Спробую стабілізувати його за допомогою суглоба. Також працюю над силіконовим носком, який дав би змогу не використовувати суглоб, і протез тримався б значно краще».

Поки про лелеку піклуються в притулку для тварин і птахів на заході Чехії. Пізніше йому підшукають зручніший дім, де він зможе вільно літати й полювати. В ідеалі це зоологічний сад.
Коротке посилання на цю сторінку:

Лелека вчиться ходити на протезі в ЧехіїСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміУ Мексиці жираф здійснить 50-годинну подорож до свого нового домуПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більше40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Ніхто не сховається: у Лондонському зоопарку підраховують тваринЯк панди граються на снігу в зоопарку у БельгіїКорабельний кіт Олі разом з екіпажем фінішував у ГобартіХудожник розмальовує стовпи електропередачі в австралійському містечку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: