19.03.2024
Телеканал NTD

Аеротаксі й пожежний дрон: камбоджійські студенти проєктують безпілотники

Аеротаксі й пожежний дрон: камбоджійські студенти проєктують безпілотники

Вісім пропелерів і шкільний стілець як крісло пасажира — такий на вигляд безпілотний дрон, який розробили..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Вісім пропелерів і шкільний стілець як крісло пасажира — такий на вигляд безпілотний дрон, який розробили камбоджійські студенти з Пномпеня.

Прототип оснащено чотирма електромоторами. Він може піднятися на чотири метри й протриматися в повітрі десять хвилин. Водночас витримує пілота вагою не більш як 60 кілограмів.

[Лонх Ваннсітх, студент]:
«Коли він летить без пілота, то дуже вібрує. Якщо я сиджу в ньому й керую, він стає стабільнішим. Політ на ньому дуже захопливий».

Студенти Технологічного інституту Камбоджі трудяться над проєктом уже три роки. У нього вкладено 20 тисяч доларів США. На доопрацювання й тестування потрібно ще два роки.

[Лонх Ваннсітх, студент]:
«У Пномпені завжди великі затори на дорогах. Перед розробленням безпілотника ми провели деякі дослідження, а потім вирішили створити безпілотне аеротаксі, щоб трохи полегшити людям життя».

Студенти також планують створити безпілотник для пожежників. На ньому можна буде добратися до верхніх поверхів, куди не дістає пожежна автодрабина. Дрон допоможе або доставити воду, або протягнути шланг. На розроблення знадобиться 40 тисяч доларів.

Молоді інженери обіцяють, що серійні апарати будуть дешевшими. Наразі ж вони шукають спонсорів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Аеротаксі й пожежний дрон: камбоджійські студенти проєктують безпілотникиНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлянНові протези дають змогу відчувати температуру предметівУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopНа Марсі виявили величезні поклади підземного льодуУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати рак

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: