27.01.2024
Телеканал NTD

Аналіз крові для виявлення 50 видів раку тестують у Великій Британії

Аналіз крові для виявлення 50 видів раку тестують у Великій Британії

У Великій Британії почали тестувати революційний аналіз на виявлення онкології. Завдяки йому знаходитимуть коло 50 видів..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

У Великій Британії почали тестувати революційний аналіз на виявлення онкології. Завдяки йому знаходитимуть коло 50 видів раку до появи симптомів.

Тестування проводить Національна служба охорони здоров’я Англії.

[Аманда Притчард, вик. директор Національної служби охорони здоров’я]:
«Пацієнти матимуть значно більше шансів на одужання, а лікування спроститься. Отже, відсьогодні ми запрошуватимемо людей здавати кров на аналіз у зручних місцях, таких як торгові центри й парки».

Нині онкологію знаходять за допомогою біопсії. Тобто шматочок тканини беруть на біохімічне дослідження. Але цей аналіз призначають, лише коли появляться симптоми.

А новий метод виявляє ранні зміни у структурі ДНК клітин крові. Його назвали тест «Галлері». Він допоможе знаходити онкологію раніше, тобто підвищить шанси на виживання.

[Аманда Притчард, вик. директор Національної служби охорони здоров’я]:
«Наш довгостроковий план — постаратися досягти 75 %, тобто виявляти три чверті випадків на першій і другій стадіях».

У дослідженні візьмуть участь 140 тисяч осіб віком від 50 до 77 років. Триватиме воно два роки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Аналіз крові для виявлення 50 видів раку тестують у Великій БританіїСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїБерезень 2024 став найспекотнішим в історії«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочимУ США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та Марса

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: