19.10.2024
Телеканал NTD

В Іспанії вручили премію «Найпотворніший помідор»

В Іспанії вручили премію «Найпотворніший помідор»

Не найбажаніше визнання. В Іспанії вручили премію «Найпотворніший помідор». Такий конкурс щорічно проводять на півночі муніципалітету..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Не найбажаніше визнання. В Іспанії вручили премію «Найпотворніший помідор». Такий конкурс щорічно проводять на півночі муніципалітету Тудела.

Тут росте сорт, відомий як «Потворний помідор Тудели». Узагалі він поширений у всій провінції Наварра.

Чому деякі плоди виходять скрученими, ніхто точно пояснити не може. Одні учасники кажуть, що негарним помідорам просто не пощастило. Інші звинувачують комах.

[Сантос Мартінес, учасник конкурсу]:

«Вони виходять некрасивими через бджіл, які їх запилюють. Комахи переносять пилок з одного місця на інше, і просто щось іде не так».

За перше місце борються десятки томатів. Кінець-кінцем журі відбирає найпотворніші. Їхнім власникам як приз дістається окіст.

[Марісоль і Вісенте Мартінес, переможці конкурсу]:
«Ми не вирощували потворні помідори спеціально, щоб узяти участь у конкурсі. Їх у нас багато, і вони самі такими виростають. <…> Вони з’являються випадково».

У межах конкурсу дегустують і звичайні помідори.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Іспанії вручили премію «Найпотворніший помідор»Срібна шахта відродила занепале боснійське містоЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островів100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїКенійська компанія рятує природу від електронного непотребу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: