19.10.2024
Телеканал NTD

Вхід до Венеції хочуть зробити платним

Вхід до Венеції хочуть зробити платним

Прогулятися площею святого Марка чи покататися на знаменитій гондолі. Венецію вже давно вважають місцем романтики й..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Прогулятися площею святого Марка чи покататися на знаменитій гондолі. Венецію вже давно вважають місцем романтики й карнавалів. Але тепер за відвідування міста доведеться платити.

Влада тестує нову систему застосунків і турнікетів для обмеження потоку туристів. Вирішили приїхати до знаменитого міста на воді й купити карнавальну маску? Спочатку муситимете встановити застосунок і забронювати візит. Потім заплатити від трьох до десяти євро за день, залежно від сезону.

[Луїджі Бруньяро, мер Венеції]:
«Це перше місто у світі, відвідування якого треба буде бронювати. Так можна буде контролювати потоки людей».

Думки жителів Венеції і туристів різні. Деякі вважають, що пропозиція правильна. Інші кажуть, що місто хочуть перетворити на тематичний парк.

[Стефано Верратті, власник магазину]:
«Я живу тут 30 років, і зараз усе інакше. 20–30 років тому туристів було менше, Венеція була романтичним місцем. Тепер юрби просто біжать купити кебаб, зробити селфі на мосту Ріальто, а потім стрибають у потяг і їдуть геть. Та чи можна так насолодитися містом, незрозуміло».

[турист із Бельгії]:
«Знаю, що деякі жителі Венеції скаржаться на натовпи туристів. Але ж, з іншого боку, місто живе завдяки туристам. Звісно, людей іноді забагато, та ліпше знайти інший спосіб».

[турист із Німеччини]:
«Гадаю, вхід до міста має бути вільним для всіх. Це неправильно, коли мені кажуть, що я мушу заплатити за те, щоби просто подивитися на будівлі на вулицях».

[жителька Венеції]:
«Уранці казали, що бізнес, який живе коштом туризму, заробляє лише у вихідні. Тобто туризм уже не цілорічний. Занадто багато обмежень. Якщо ще обмежити кількість людей, то туризм просто зійде нанівець».

Уже зараз на вулицях міста стежать за кожною людиною. Установлено понад 460 камер. Використовують оптичні датчики й телефонні вежі. Система може відрізнити місцевих жителів від іноземців, а ще зрозуміти, куди і як швидко рухається перехожий. Кожні 15 хвилин визначають, скільки відвідувачів перебуває в різних частинах міста, скільки гондол рухається каналами та чи не перевищують вони швидкість.

Нові правила дадуть змогу закривати місто, якщо людей буде забагато. Але поки не відомо, який установлять ліміт. Коли обмеження набудуть чинності, теж незрозуміло. Може, уже наступного літа.
Коротке посилання на цю сторінку:

Вхід до Венеції хочуть зробити платнимЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісу19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до Іраку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: