20.12.2024
Телеканал NTD

ЄС готується до напливу афганських біженців і нелегальних мігрантів

ЄС готується до напливу афганських біженців і нелегальних мігрантів

Євросоюз готується до напливу афганських біженців, який може бути дуже великим. Багато хто боїться залишатися в..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Євросоюз готується до напливу афганських біженців, який може бути дуже великим. Багато хто боїться залишатися в Афганістані, де до влади прийшло угруповання «Талібан».

Європейське агентство «Фронтекс» очікує, що шукачі притулку ринуть різними маршрутами. Це будуть і традиційні, такі як із Туреччини до Греції, і нові — наприклад, через Білорусь.

Водночас під виглядом біженців з Афганістану можуть прибути афганці, які вже живуть в інших країнах.

[Фабріс Лежжері, голова агентства «Фронтекс»]:
«Ми очікуємо, що люди, які потребують міжнародного захисту, намагатимуться втекти з Афганістану. Але до Євросоюзу також, імовірно, спробують потрапити й афганці, які живуть у регіонах, де економічна ситуація не дуже добра».

Зараз «Фронтекс» спостерігає за афганськими громадами в Туреччині, Ірані, Пакистані, Таджикистані, Узбекистані й Туркменістані.

Після міграційної кризи 2015–16 років Євросоюз удосконалює міграційну систему. Тепер він швидше депортує тих, хто не має права на притулок.

[Фабріс Лежжері, голова агентства «Фронтекс»]:
«Тепер ми не можемо повернути афганців до Афганістану. Це неможливо. Але ми можемо вислати людей, які видають себе за афганців. Ми можемо їх депортувати й ми повинні це зробити».

Прикордонники вже навчилися точніше визначати, звідки прибувають біженці. Також на КПП працюють експерти, які розпізнають національність людини за її мовою.
Коротке посилання на цю сторінку:

ЄС готується до напливу афганських біженців і нелегальних мігрантівКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озера

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: