20.12.2024
Телеканал NTD

Найдавніша синагога Великої Британії виступила проти хмарочосів

Найдавніша синагога Великої Британії виступила проти хмарочосів

Найдавнішу синагогу Великої Британії побудували в центрі Лондона в 1701 році. Відтоді вона діяла постійно. Однак..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Найдавнішу синагогу Великої Британії побудували в центрі Лондона в 1701 році. Відтоді вона діяла постійно. Однак навколо розростається діловий квартал, з’являються нові хмарочоси, й історичну будівлю дедалі більше накриває тінь.

Тут хочуть побудувати ще дві висотки. Рабини непокояться, що це й зовсім може позбавити синагогу денного освітлення.

[Шалом Морріс, рабин]:
«Зараз будівля прекрасна завдяки світлу. Якщо дозволять будівництво, то світла не стане. Денне світло в нас буде лише годину на день».

Рабини кажуть, що відсутність світла завадить молитвам.

[Шалом Морріс, рабин]:
«Світло надзвичайно важливе для молитов у юдаїзмі, під час читання молитовників. Це також духовний аспект: коли в простір потрапляє денне світло, відчуваєш душевний підйом».

Деякі вважають, що релігійну установу взагалі доведеться закрити. Це може похитнути життя місцевих парафіян. Наприклад, за 300 років 10 поколінь родини цієї жінки молилися саме тут.

[Кріс Мусікант, парафіянка]:
«Дуже боляче таке чути. Це місце — як живий організм. Це не бездушний музей. Воно має душу».

Рішення про будівництво хмарочосів ще не ухвалили. Остаточний вердикт обіцяють винести до кінця року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Найдавніша синагога Великої Британії виступила проти хмарочосівСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяМарокко: лазні закриті, води немаєНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличені

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: