20.03.2024
Телеканал NTD

У Франції прощаються з Жаном-Полем Бельмондо

У Франції прощаються з Жаном-Полем Бельмондо

Помер Жан-Поль Бельмондо — французький актор, улюбленець багатьох глядачів. Йому було 88 років. Причину смерті не..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Помер Жан-Поль Бельмондо — французький актор, улюбленець багатьох глядачів. Йому було 88 років.

Причину смерті не уточнюють. Відомо лише, що актор помер у себе вдома в Парижі 6 вересня.

Бельмондо народився 9 квітня 1933 року. Підйом зоряними сходами почав з нової хвилі — напрямку неформатного кіно. Славу йому принесла роль у фільмі «На останньому подиху» Жана-Люка Годара.

Однак у 60-х актор повернувся до мейнстриму й зіграв у багатьох комедіях і бойовиках. Серед них «Потвора», «Професіонал», «Ас із асів» і «Людина з Ріо».

Деякі звинувачували його в тому, що він знищив свій талант, відмовившись від артхаусу. Але він із цим не згоден.

Бельмондо казав: «Коли актор домагається успіху, люди відвертаються від нього й кажуть, що він обрав легкий шлях, що він не хоче докладати зусиль або ризикувати. Але якби кінотеатри було так легко заповнити, то світ кіно був би в набагато кращому стані, ніж він є. Не думаю, що я б так довго залишався в центрі уваги, якби займався якимись дрібницями. Люди не такі дурні, як здається».

Небезпечні трюки він часто виконував сам, без допомоги каскадерів. Через це нерідко травмувався.

Загалом Бельмондо зіграв близько сотні ролей. З 2001 по 8-й рік не знімався, бо відновлювався після інсульту. У 2015 році оголосив про закінчення кар’єри. Правда, ненадовго. Незабаром він заявив, що готовий розглянути пропозиції.

У 2016 році йому вручили «Золотого лева» за внесок у кінематограф.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Франції прощаються з Жаном-Полем БельмондоТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьЕпідемія лихоманки денге може початися в Аргентині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: