19.11.2024
Телеканал NTD

Магію «Disney» розкривають на виставці в Мілані

Магію «Disney» розкривають на виставці в Мілані

Жив-був на світі один чоловік. І якось раз він намалював мишку. Потім зробив мультик. А після..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Жив-був на світі один чоловік. І якось раз він намалював мишку. Потім зробив мультик. А після того захопив увесь світ.

Таку казку можна скласти про Волта Діснея, який у середині минулого століття переказав усі найвідоміші європейські казки.

Магії його мультиків присвятили виставку в Мілані. Вона розкриває секрети анімаційних студій, показує, як змушували оживати Геракла, щоб він здійснював свої подвиги, і як троє поросят тікали від злого вовка.

[Федеріко Ф’єконі, куратор виставки]:

«Це занурення в міфи й легенди, у бувальщини й казки. Виставка має чотири частини. Можна дізнатися, як зароджувалися історії, звідки взялася Спляча Красуня, Білосніжка й Піноккіо».

На виставці багато архівних матеріалів. Приміром, згідно з ними, мультик про короля Артура 1963 року під назвою «Меч у камені» – це екранізація однойменного роману 1938 року.

[Крістен Маккормік, співробітниця бібліотеки «Disney»]:
«Дослідницьку анімаційну бібліотеку “Disney” із самого початку задумав і створив Волт Дісней. Він зберіг усі ілюстрації з ранніх мультфільмів. Наша колекція охоплює період від заснування студії до недавнього мультика “Раян і останній дракон”».

Відвідувачі можуть побачити перші ескізи Сплячої Красуні й дізнатися, що прототипом принцеси Аврори була кінозірка Одрі Хепберн.

Особливу увагу приділили «Піноккіо» та його італійському походженню.

[Федеріко Ф’єконі, куратор виставки]:
«Не включити Піноккіо просто не можливо. Його малювали великі ілюстратори з початку XIX століття. У 1935 році, відвідавши Європу, Волт Дісней привозить до студії кілька книг із зображеннями Піноккіо, серед яких були ілюстрації батька й доньки Кавальєрі. Вражає, що на виставці можна побачити зв’язок з Італією».

Експозиція буде відкритою до лютого.
Коротке посилання на цю сторінку:

Магію «Disney» розкривають на виставці в МіланіПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКОФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мову2400 троянд різних сортів привезли на виставку в ІндіїСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: