25.02.2024
Телеканал NTD

«Людина-павук» і «три мушкетери» підкорили хмарочос під Парижем

«Людина-павук» і «три мушкетери» підкорили хмарочос під Парижем

Уперше французька «людина-павук» Ален Робер підкорив хмарочос не один, а в компанії. Разом із ним на..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Уперше французька «людина-павук» Ален Робер підкорив хмарочос не один, а в компанії. Разом із ним на вежу в передмісті Парижа забралися троє молодих скелелазів. Це два французи й поляк.

[Ален Робер, французька «людина-павук»]:
«Це ідея Лео. Я сказав: “Чому б і ні?” Потім додав, що можна взяти й двох. Тоді мій давній шанувальник Марцін теж захотів приєднатися. Та я не міг не взяти й Алексі. І сказав: “Гаразд, зробімо це разом. Як мушкетери”».

Тепер відчайдушні скелелази так себе й називають.

«Павуки-мушкетери» підкорили вежу заввишки 187 метрів. Зробили це без пристосувань, страховки і, як зазвичай, без дозволу. Нагорі скелелазів чекала поліція. Роберу не звикати. А його компаньйони, схоже, думають лише про честь, яка їм випала.

[Алексі Ландо, скелелаз]:
«Він герой мого дитинства. Дуже мене надихає. Для мене це велика честь (піднятися з ним разом). Я захопився скелелазінням у вісім років і відтоді спостерігав за Аленом Робером. Навіть не гадав, що колись із ним зустрінуся».

«Людина-павук» захоплюється верхолазінням із 12 років. Підкорив уже понад 90 хмарочосів у всьому світі. Є в Книзі Гіннеса. Недавно Роберу виповнилося 59, але покидати захоплення не збирається.

[Ален Робер, французька «людина-павук»]:
«Усе залежить від моєї фізичної форми. А це означає, що я не бачу жодних перешкод для сходжень навіть у 70 і більше років».

Ален підкорив цю вежу в передмісті Парижа вже одинадцять разів. Нинішнє сходження зробив на знак протесту проти «ковідних» паспортів. Ще одна мета — вшанувати пам’ять знаменитого французького актора Жан-Поля Бельмондо, який днями помер у віці 88 років.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Людина-павук» і «три мушкетери» підкорили хмарочос під Парижем200 дронів показали світлове шоу в нічному небі МадридаВигадливе та дивовижне керамічне мистецтво показали в ЛондоніФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: