26.09.2024
Телеканал NTD

«Талібан» сформував новий уряд

«Талібан» сформував новий уряд

В Афганістані з'явився новий уряд. Угруповання «Талібан» призначило прем'єром Хасана Ахунда. Це соратник нині покійного засновника..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

В Афганістані з’явився новий уряд. Угруповання «Талібан» призначило прем’єром Хасана Ахунда. Це соратник нині покійного засновника руху Мухаммада Омара.

20 років тому, наприкінці 90-х, коли таліби були у владі, Ахунд був міністром закордонних справ і заступником прем’єра.

Тепер уже його заступником стане Гані Барадар. За даними ООН, на Барадарі лежить відповідальність за напади на коаліційні сили. Також він відсидів вісім років у пакистанській в’язниці. Пізніше став одним із найвизначніших політичних лідерів угруповання й брав участь у мирних переговорах зі США.

А міністерство внутрішніх справ Афганістану очолить Сираджуддін Хаккані. У США його внесено до списку найнебезпечніших терористів. Він керує «Мережею Хаккані» — найрадикальнішим крилом «Талібану» і провів цілу низку диверсійних і терористичних атак.

[Забіулла Муджахід, представник «Талібану»]:
«Ісламський Емірат вирішив призначити й оголосити тимчасовий кабмін для просування важливих справ. Посадових осіб із решти міністерств, відомств й установ представлять після подальшого обмірковування й поступово».

Водночас у Кабулі лунали постріли. Сотні чоловіків і жінок вийшли на демонстрацію, вигукуючи гасла «Хай живе опір». У відповідь бойовики відкрили вогонь у повітря.

[протестувальниця]:
«Ці люди дуже несправедливі, їх і людьми назвати складно. Вони не дозволяють нам проводити демонстрації; вони не мусульмани, а невірні. Бачите, у якій ми ситуації».

В ООН кажуть, що тривалий мир в Афганістані може встановити лише уряд, який сформують шляхом переговорів. До нього повинні ввійти всі сторони.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Талібан» сформував новий урядАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора ОрбанаФранцузькі фермери досі блокують дороги, що ведуть до ПарижаАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до Каліфорнії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: