19.06.2024
Телеканал NTD

«Талібан» сформував новий уряд

«Талібан» сформував новий уряд

В Афганістані з'явився новий уряд. Угруповання «Талібан» призначило прем'єром Хасана Ахунда. Це соратник нині покійного засновника..

Дата завантаження: 2024-03-19

video

В Афганістані з’явився новий уряд. Угруповання «Талібан» призначило прем’єром Хасана Ахунда. Це соратник нині покійного засновника руху Мухаммада Омара.

20 років тому, наприкінці 90-х, коли таліби були у владі, Ахунд був міністром закордонних справ і заступником прем’єра.

Тепер уже його заступником стане Гані Барадар. За даними ООН, на Барадарі лежить відповідальність за напади на коаліційні сили. Також він відсидів вісім років у пакистанській в’язниці. Пізніше став одним із найвизначніших політичних лідерів угруповання й брав участь у мирних переговорах зі США.

А міністерство внутрішніх справ Афганістану очолить Сираджуддін Хаккані. У США його внесено до списку найнебезпечніших терористів. Він керує «Мережею Хаккані» — найрадикальнішим крилом «Талібану» і провів цілу низку диверсійних і терористичних атак.

[Забіулла Муджахід, представник «Талібану»]:
«Ісламський Емірат вирішив призначити й оголосити тимчасовий кабмін для просування важливих справ. Посадових осіб із решти міністерств, відомств й установ представлять після подальшого обмірковування й поступово».

Водночас у Кабулі лунали постріли. Сотні чоловіків і жінок вийшли на демонстрацію, вигукуючи гасла «Хай живе опір». У відповідь бойовики відкрили вогонь у повітря.

[протестувальниця]:
«Ці люди дуже несправедливі, їх і людьми назвати складно. Вони не дозволяють нам проводити демонстрації; вони не мусульмани, а невірні. Бачите, у якій ми ситуації».

В ООН кажуть, що тривалий мир в Афганістані може встановити лише уряд, який сформують шляхом переговорів. До нього повинні ввійти всі сторони.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Талібан» сформував новий урядПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиФранцузькі фермери досі блокують дороги, що ведуть до ПарижаАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїРакетний удар із боку Ірану — Ірак відкликав послаШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїСША та Венесуела обмінялися в’язнямиВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуСША та їхні союзники почали спільні удари по об’єктах хуситів у ЄменіЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: