28.05.2024
Телеканал NTD

У мексиканському зоопарку оселилися рідкісні ламантини

У мексиканському зоопарку оселилися рідкісні ламантини

Ламантин обідає. Таке видовище — зазвичай рідкість. Але гості зоопарку в мексиканській Гвадалахарі тепер можуть помилуватися..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Ламантин обідає. Таке видовище — зазвичай рідкість. Але гості зоопарку в мексиканській Гвадалахарі тепер можуть помилуватися цими травоїдними тваринами, яких прозвали морськими коровами. Їх поселили в басейні з прозорими стінками.

Ламантинів привезли зі штату Кінтана-Роо.

[Луїс Сото, директор зоопарку]:
«Це самець Лоренсільйо й самиця Клау. Їм приблизно по шість років. Вони народилися в неволі. Ми підготували для ламантинів теплу воду, щоб вони жили у звичних умовах».

У природі є кілька видів ламантинів. Американському загрожує зникнення. Нові мешканці зоопарку братимуть участь у програмі розведення.

[Роберто Санчес, біолог]:
«Ламантини опинилися в небезпеці, особливо популяції в Мексиці. Це пов’язано з діяльністю людей — забрудненням та руйнуванням середовища проживання. Ми працюємо із цим видом уже 20 років і дуже зацікавлені в його збереженні».

Ламантини живуть на мілководді. Вони трапляються біля берегів Центральної, Південної та Північної Америки, а ще в річках екваторіальної Африки.
Коротке посилання на цю сторінку:

У мексиканському зоопарку оселилися рідкісні ламантиниДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуДослідження: у приміщеннях повітря часто брудніше, ніж зовніВлада Мексики вирішила видати візи мігрантам, які прямують до СШАРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямShell продасть проблемні берегові підприємства в НігеріїЧим пригощатимуть гостей «Оскара»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: