24.08.2024
Телеканал NTD

Чотирьох демократичних активістів арештували в Гонконзі

Чотирьох демократичних активістів арештували в Гонконзі

Новий удар по опозиції Гонконгу. Поліція острова заарештувала ще чотирьох продемократичних активістів. Серед них Чхоу Хантун..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Новий удар по опозиції Гонконгу. Поліція острова заарештувала ще чотирьох продемократичних активістів.

Серед них Чхоу Хантун — адвокат і помічниця голови організації, яка щороку 4 червня проводить вечір пам’яті. На заході поминають жертв кривавого придушення студентів на площі Тяньаньмень у Пекіні в 1989 році. Тоді, за деякими даними, було вбито до 10 тисяч осіб.

Перш ніж увійти в головний поліційний офіс, Чхоу виступила перед журналістами.

[Чхоу Хантун, продемократична активістка]:

«Чим більше ми протистоїмо, тим більше влада нас придушує. Та чи стане ліпше, якщо припинити опір? Не думаю. Якщо здаєшся й не борешся, влада однаково не дасть тобі спокою. Ми побачили, що вона переслідує всі групи незгодних».

До 7 вересня організацію зобов’язали передати поліції список своїх членів, а також розкрити фінансові дані й подробиці своєї діяльності. Чхоу Хантун якраз прийшла, щоб повідомити, що цю інформацію не нададуть.

[Чхоу Хантун, продемократична активістка]:
«Єдине, на що ми можемо покладатися, це наша сила, суспільна увага й наполегливість у правильних учинках».

Влада Гонконгу звинувачує організацію в тому, що вона агент іноземних сил. Тепер її членам загрожують великі штрафи й до шести місяців в’язниці.

Усі арешти здійснили в межах нового закону про нацбезпеку, який Пекін сам ухвалив у цьому автономному регіоні, без затвердження місцевою владою. Західні країни й правозахисники кажуть, що згідно з його пунктами можна заарештувати кого завгодно, звинувативши в сепаратизмі, тероризмі чи зв’язках з іноземними силами. Максимальне покарання — довічне ув’язнення.

Гонконг — колишня британська колонія. Формально він має користуватися автономією і керуватися демократичними нормами. Однак на ділі тут дедалі більше керує компартія Китаю.
Коротке посилання на цю сторінку:

Чотирьох демократичних активістів арештували в ГонконзіПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручникНа Кубі закінчується паливо?Лікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиВеликі повені на півночі Іраку: є загибліНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора ГазиПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у Фінляндії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: