26.09.2024
Телеканал NTD

Лижі в Африці: сніг Лесото приваблює туристів

Лижі в Африці: сніг Лесото приваблює туристів

Під променями сонця лижники та сноубордисти мчать униз. Така картина звичайна для Альп. Але це не..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Під променями сонця лижники та сноубордисти мчать униз. Така картина звичайна для Альп. Але це не Європа. Це Лесото — країна на півдні Африки.

[Рамокотджо Гоуп, інструктор]:
«Мене звати Ромокотджо Гоуп. Я інструктор зі сноубордингу та лиж. І це мій майданчик».

Зазвичай відпочинок в Африці асоціюється з пляжами, пальмами чи стадами антилоп у савані. Але на континенті також є п’ять гірських ланцюгів. І там випадає достатньо снігу, щоб відкрити сезонні гірськолижні курорти.

Так, у Королівстві Лесото є Драконові гори.

[Рамокотджо Гоуп, інструктор]:
«Снігу небагато, але люди приїжджають і відмінно проводять час. А мені, як місцевому, нікуди й летіти не треба. Моя відпустка проходить прямо тут».

Цей відпочивальник уперше став на лижі. Каже: непросто, але дуже захопливо.

[Кевін Кава, відпочивальник]:
«Болять ноги й коліна. Зненацька кинуло в піт. Але це просто шалено весело, так».

Утім, цей курорт, як і багато інших у світі, переживає кризу через пандемію. Південна Африка, зокрема Лесото, перебуває в червоних списках більшості країн.

Власник курорту каже, що торік туристів майже не було. Цього року відвідувачів удвічі менше ніж зазвичай — коло 17 тисяч.

Але він вірить, що шанувальники активного відпочинку покращать його справи.
Коротке посилання на цю сторінку:

Лижі в Африці: сніг Лесото приваблює туристівКитайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалюРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеїМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небі«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніДва індійські ресторани судяться через куряче каріБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиКарнавал у Венеції може стати «платним»Шанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському місті200 дронів показали світлове шоу в нічному небі Мадрида

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: