20.03.2024
Телеканал NTD

У Німеччині виявили небезпечних азійських комарів

У Німеччині виявили небезпечних азійських комарів

Комариний укус можна навіть не відчути, але ці комахи тепер не такі вже й безпечні. Про..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Комариний укус можна навіть не відчути, але ці комахи тепер не такі вже й безпечні. Про це попереджають німецькі науковці.

Біолог Дорін Вернер складає такий собі атлас комарів. Це база даних поширення кровосисних у Німеччині. Нещодавно дослідники виявили азійських тигрових комарів. Вони з’явилися у Пфальці, а також деяких районах Тюрингії та Франконії.

Ці комахи можуть переносити до 200 видів хвороб, серед яких віруси денге, чикунгунья, Зіка й вірус Західного Нілу. Багато захворювань смертельно небезпечні. Водночас проти деяких немає ні вакцин, ні ліків.

Науковці вважають, що чужорідних комарів занесли мандрівники.

[Дорін Вернер, біолог]:
«Люди дуже швидко можуть дістатися з пункту А до пункту Б. А це означає, що ми можемо переносити не лише хвороботворні мікроорганізми, а й комарів. Це відбувається й під час міжнародних подорожей, і поїздок країною».

Поки в Німеччині не виявили жодного випадку передання небезпечних вірусів тигровими комарами. Але колись це може статися.

[Дорін Вернер, біолог]:
«Якщо ми швидко відреагуємо, то зможемо зупинити розмноження комарів. Вони не літають далі ніж, на 300 метрів. Можна ліквідувати всі водойми в цьому районі й так знищити осередок інфекції».

Науковці радять садівникам не залишати на ділянках відкриті посудини з водою. Так комарам буде нікуди відкладати яйця.

Мало хто знає, що комарі, проте, і корисні. Їхні личинки фільтрують воду, а лялечки збагачують ґрунт мікроелементами. Комарині укуси можуть поліпшити кровообіг. Ці комахи знаходять на тілі людини слабкі місця і, кусаючи, руйнують дрібні капілярні тромби.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Німеччині виявили небезпечних азійських комарівТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиЧому китайський середній клас не може собі дозволити весілляНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрям

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: