29.07.2024
Телеканал NTD

Робопси почали служити в поліції Гаваїв

Робопси почали служити в поліції Гаваїв

Робопес на службі. Поліція Гонолулу в штаті Гаваї почала тестувати собак Spot у своїй роботі. Трохи..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Робопес на службі. Поліція Гонолулу в штаті Гаваї почала тестувати собак Spot у своїй роботі.

Трохи моторошні апарати на чотирьох ногах патрулюють територію в пошуках безпритульних. Коли знаходять, сканують сітківку їхніх очей, щоб визначити, чи немає в когось температури. Усі дані відправляють до поліційного управління.

За допомогою таких робокопів також опитують бездомних із позитивним тестом на коронавірус. Усе це допомагає звести особистий контакт до мінімуму.

Поліціянти кажуть, що люди сприймають таких помічників здебільшого позитивно.

[Джозеф О’Ніл, представник департаменту поліції Гонолулу]:
«Ще не було такого, щоб хтось сказав, що вони викликають страх і тривогу. Люди сприймають їх швидше позитивно. Це їх не лякає. І ми не використовуємо їх довільно. Вони не ходять і не сканують усіх підряд».

Використовувати таких роботів намагалися і в Нью-Йорку. Але на них посипалися скарги від правозахисників і громадськості. Люди казали, що робособаки несподівано з’являлися в різних місцях і лякали перехожих. Багато хто вважав їх автономними й не розумів, що ними віддалено керують оператори. Комусь ці собаки здавалися моторошними, і вони не хотіли, щоб ті їх знімали.

Зрештою поліційне управління міста повернуло залізних псів виробнику.

[Майкл Перрі, представник компанії-розробника]:
«Ми погано пояснили людям, що це за технологія. Вони з таким ніколи не стикалися. Робот ходить і здається таким футуристичним, що для людей це переважно щось зі сфери наукової фантастики».

Поліційне управління Гонолулу витратило на купівлю роботів 150 тисяч доларів.

Цих залізних собак використовує також нідерландська та французька поліція.
Коротке посилання на цю сторінку:

Робопси почали служити в поліції ГаваївЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусуЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуLucasfilm подає до суду на чилійську автомийку за плагіат «Зоряних воєн»ООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: