18.10.2024
Телеканал NTD

США депортували до Мексики 260 мігрантів

США депортували до Мексики 260 мігрантів

США депортували 260 центральноамериканських мігрантів. Здебільшого це сім'ї із Гватемали, Гондурасу та Сальвадору. Люди потрапили до..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

США депортували 260 центральноамериканських мігрантів. Здебільшого це сім’ї із Гватемали, Гондурасу та Сальвадору. Люди потрапили до Сполучених Штатів Америки незаконно. Тепер їх вислали до мексиканського Сьюдад-Хуареса, де ті опинилися в центрі для біженців.

Люди кажуть, що надії на краще життя в США уже немає.

[Херсон Флорес, депортований мігрант із Гондурасу]:
«Дуже сумно. Нас нічого не просили пояснити, нічого не сказали. Ми хотіли, щоб президент Байден надав нам легальну можливість залишитися в США, хай би як ми туди потрапили. Але на нас надягли наручники».

Центр, де перебувають ці мігранти, уже повний. Там також виявляють дедалі більше хворих на COVID.

[Рохеліо Піналь, правозахисник]:
«Учора притулок “Кікі-Ромеро” прийняв із цієї групи 130 осіб і майже повністю заповнився. Коли вони прибули, ми зробили їм тести на COVID-19. Сім із них були позитивними. Усіх хворих ізольовано».

Адміністрація попереднього президента Дональда Трампа дотримувалася щодо нелегалів жорсткої позиції. Вашингтон домовився з Мексикою, і всі біженці подавали документи й чекали дозволу на в’їзд на її території. Усіх, хто проникав незаконно, затримували й депортували.

Коли прийшла адміністрація Байдена правила почали послаблювати, через що каравани мігрантів ринули до кордону з новою силою.
Коротке посилання на цю сторінку:

США депортували до Мексики 260 мігрантівЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора ГазиПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: