24.09.2024
Телеканал NTD

Як звільнена черепаха добігла до моря

Як звільнена черепаха добігла до моря

Схоже, ця черепаха навіть не здогадується, який сюрприз її чекає буквально за кілька години. Скоро вона..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Схоже, ця черепаха навіть не здогадується, який сюрприз її чекає буквально за кілька години. Скоро вона повернеться додому — у Середземне море.

Ветеринари випускають її в дику природу, оскільки рептилія повністю відновилася після травми.

У грудні рибалки виявили цю довгоголову морську черепаху біля узбережжя Ізраїлю. В її роті застряг рибальський гачок, через що легені заповнила вода. Як наслідок, могло початися зараження.

Реабілітація проходила в Ізраїльському центрі порятунку морських черепах. Тварину назвали Стіч. Щоб одужати їй знадобилося дев’ять місяців.

Її обережно кладуть на піщаний пляж у національному парку «Пальмахім». Під захоплені вигуки відпочивальників Стіч, рішуче перебираючи лапами, добирається до води.

[Ольга Рибак, представниця Центру порятунку морських черепах]:
«Сьогодні черепаха вже сильна й здорова, набрала багато ваги й була готовою до звільнення. Це доросла морська черепаха, їй коло 20–30 років чи більше. Це означає, що вона може приєднатися до репродуктивної популяції Середземномор’я».

Черепахи цього виду можуть жити понад 70–80 років. Водночас самки стають зрілими приблизно в 35 років.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як звільнена черепаха добігла до моряУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуЧому китайський середній клас не може собі дозволити весілляЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: