19.07.2024
Телеканал NTD

ВООЗ: сотні медпрацівників загинули за три роки внаслідок нападів

ВООЗ: сотні медпрацівників загинули за три роки внаслідок нападів

Понад 700 лікарів і медсестер, а також їхніх пацієнтів загинули внаслідок нападів на медичні установи в..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Понад 700 лікарів і медсестер, а також їхніх пацієнтів загинули внаслідок нападів на медичні установи в бідних країнах. Такі висновки Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Вона вивчила атаки, які сталися з грудня 2017 по грудень 2020 року. Під час них постраждало більш як 2000 осіб.

Згідно зі звітом, напади на лікарні й машини швидкої допомоги відбувалися в 17 країнах із нестабільною ситуацією. Серед них Ефіопія, Ємен, Сирія, Мозамбік, Нігерія, М’янма, Центральноафриканська Республіка та Сомалі. Як наслідок, сотні лікарень зруйновано чи закрито, а мільйони людей залишилися без медичної допомоги.

На думку співробітників ВООЗ, атаки матимуть довгострокові негативні наслідки.

[Алтаф Мусані, директор ВООЗ з питань надання допомоги за умов НС]:
«Вони позначаються на психічному здоров’ї медиків та на їхньому бажанні працювати. Також після атак люди не хочуть звертатися по медичну допомогу. Крім того, стає складніше підтримувати системи охорони здоров’я, які й так переживають кризу».

ВООЗ збирає статистику, щоб запобігти таким атакам у майбутньому. Вона закликає захищати медичні установи, щоб вони стали безпечним місцем.

Це перша така доповідь організації. Вона ґрунтується лише на випадках нападів, щодо яких вдалося зібрати достатньо доказів та свідчень.
Коротке посилання на цю сторінку:

ВООЗ: сотні медпрацівників загинули за три роки внаслідок нападівНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеЯку країну визнали найщасливішоюУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Як і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіЧому китайський середній клас не може собі дозволити весілляЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в Скандинавії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: