28.11.2024
Телеканал NTD

Туризм Таїланду занепадає без іноземців

Туризм Таїланду занепадає без іноземців

У Великому палаці в Бангкоку зазвичай було чимало туристів. Але тепер тут панує мертва тиша. Таїланд..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

У Великому палаці в Бангкоку зазвичай було чимало туристів. Але тепер тут панує мертва тиша.

Таїланд накрила нова хвиля епідемії, і щодо іноземців поки діють жорсткі карантинні обмеження. Усе це завдало важкого удару по малому бізнесу.

[Рідеван Тхапюл, продавчиня квітів]:
«До цієї пам’ятки приходили здебільшого іноземці — китайці та інші. COVID безпосередньо зачепив усіх нас, зокрема й постачальників. Та ми однаково приходимо працювати. Просто не знаємо, що ще робити».

А ось знаменитий торговий район Сіам-сквер. Під час пандемії він перетворився на місто-привид.

У цьому ресторані в «доковідні» часи щоденний виторг перевищував 2000 доларів. Тепер у деякі дні не заробляють і двох. Багатьох працівників довелося відправити у відпустку. А власниця закладу навіть подумувала, чи не піти їй з життя.

[Пассаві Крайдеюдомпайсарн, власниця ресторану]:
«Я сказала дітям, що моє життя застраховане. Якщо помру, можливо, вони виживуть. Та діти відповіли, що зараз не час. Вони сказали: “Не мели дурниць, надія ще є, треба жити далі”».

У схожому становищі й багато власників магазинів та ресторанів. Деякі заклади громадського харчування перейшли на доставляння. Та, щоб вижити, цього замало.

[Піяпонг Айяра, власник ресторану]:
«Влада ніяк не підтримує наш бізнес, не допомагає йому вижити. Також ніхто не знає, коли відкриють кордони».

Порожньо не лише на вулицях і в магазинах, але й на узбережжях тайських курортів.

До пандемії туристичний сектор становив 20 % ВВП Таїланду. Експерти кажуть, що тепер про це можна забути. Якщо у 2019 туризм приносив 100 мільйонів доларів, то торік — уже 30 мільйонів. У 2021-му, як очікують, буде ще менше.
Коротке посилання на цю сторінку:

Туризм Таїланду занепадає без іноземцівКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Маски повернулися: у лікарнях Іспанії знову треба прикривати ніс та рот100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєЯку країну визнали найщасливішоюЗ контейнерів для лінз в Австралії роблять будматеріал

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: