20.04.2024
Телеканал NTD

Виставка в музеї Прадо: чому жінки писали маленькі картини

Виставка в музеї Прадо: чому жінки писали маленькі картини

Як малювали жінки в XIX столітті? Це можна дізнатися на новій виставці в знаменитому музеї Прадо..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Як малювали жінки в XIX столітті? Це можна дізнатися на новій виставці в знаменитому музеї Прадо в Мадриді.

Головна особливість робіт у тому, що вони невеликі. Це переважно мініатюри й сімейні портрети. Цьому є пояснення. Просто художниці XIX століття здебільшого не мали великих майстерень.

[Летісія Аскуебрія, співробітниця музею]:
«Те, що вони мініатюристки, не означає, що вони не писали у великих форматах. Але зазвичай вчаться малювати саме на мініатюрах. Цей формат також підходить для невеликих майстерень».

Торік у жовтні тут стався казус. З виставки художниць довелося вилучити одне полотно XIX століття. Виявилося, що його написав чоловік.

Після цього музей зробив кілька цінних покупок, щоб поповнити жіночу колекцію.

[Хав’єр Барон, співробітник музею]:
«Ми придбали нові роботи. Купили роботу Марії Бланшар, також отримали в дар автопортрет Аврелії Наварро».

Щоб відвідувачі ближче ознайомилися не лише з роботами, але й із самими художницями, один зал присвятили лише їхнім портретам та автопортретам.

Загалом музей тепер може похвалитися роботами 130 художників, серед яких 13 жінок.
Коротке посилання на цю сторінку:

Виставка в музеї Прадо: чому жінки писали маленькі картиниНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рікУ Великій Британії відзначають 100-річчя лялькового будинку королеви МаріїЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощів10 років у Louis Vuitton: дизайнер Ніколя Геск’єр відсвяткував ювілей у ЛувріВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракар200 дронів показали світлове шоу в нічному небі МадридаУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупи

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: