19.03.2024
Телеканал NTD

Список ЮНЕСКО поповнили два об’єкти з Мадрида

Список ЮНЕСКО поповнили два об'єкти з Мадрида

Історичний бульвар і міський парк Мадрида внесли до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Рішення ухвалили на 44-й..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Історичний бульвар і міський парк Мадрида внесли до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Рішення ухвалили на 44-й сесії організації.

Бульвар Пасео-дель-Прадо розташований у центрі іспанської столиці. На ньому стоїть музей Прадо, картинна галерея, Центр мистецтв королеви Софії, а також фонтани Сібелес та Нептун.

[турист]:
«Я не місцевий. І перше, що мені показали — це “Ретіро” й Прадо. Там дуже приємно, прогулянка культурно збагачує. Чудово, що ЮНЕСКО додала ці об’єкти до свого списку».

Парк «Буен-Ретіро» розкинувся неподалік від бульвару. Його площа — 120 гектарів. Це один із найбільших парків Мадрида й улюблене місце жителів і гостей столиці.

«Буен-Ретіро» перекладається як «Парк приємного усамітнення». У XVII столітті він належав королю Філіпу IV і прилягав до його палацу. У парку влаштовували бали й театральні вистави. Він дуже постраждав під час війни з Наполеоном, але в XIX столітті його відновили.

Зараз у парку можна побачити різні стилі садівництва, що охоплюють останні 200 років. Також тут розташований Королівський ботанічний сад.

[жителька Мадрида]:
«Це серце Мадрида. Я не знаю нікого, хто приїхав би в Мадрид і не побував би в “Ретіро”».

[житель Мадрида]:
«Це чудово, бо це об’єкти культурної спадщини Іспанії, які ми повинні цінувати».

Засідання Комітету світової культурної спадщини цього року проходить в онлайн-режимі. Воно триватиме до кінця липня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Список ЮНЕСКО поповнили два об’єкти з МадридаМодний дім Carolina Herrera показав красу як силуДва індійські ресторани судяться через куряче каріФігури людей із сірників та пап’є-маше робить хорватський скульпторОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в Італії200 дронів показали світлове шоу в нічному небі МадридаЯк нещастя надихнуло мігрантку з Камеруну створити модний бренд у ЛіваніУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собак

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: