28.12.2024
Телеканал NTD

Після реставрації в італійському палаці Пілотта відкрилися нові приміщення

Після реставрації в італійському палаці Пілотта відкрилися нові приміщення

Ще більше пам'яток тепер можна побачити в Палаццо делла Пілотта, що в італійській Пармі. У великому..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Ще більше пам’яток тепер можна побачити в Палаццо делла Пілотта, що в італійській Пармі. У великому палацовому комплексі після масштабної реставрації відкрили багато нових місць для відвідування.

Палаццо делла Пілотта належав герцогам Фарнезе з кінця XV століття до початку XVIII. За них резиденція поступово перетворювалася на культурний центр. Зараз тут працює Національна художня галерея Парми, Національний археологічний музей і Палатинська бібліотека, у якій зберігається 800 тисяч рідкісних середньовічних книг, давніх рукописів і гравюр. Також до комплексу входить Бодонійський музей, присвячений італійському друкареві Джамбаттіста Бодоні.

Серед пам’яток і театр Фарнезе. Його побудували на початку XVII століття. Його вважають першим сучасним театром у західному світі.

[туристка з Бельгії]:

«Я раніше не бачила такого величезного театру, збудованого з дерева. Коли входиш сюди, просто перехоплює дух. Він такий великий і такий старий».

У галереї зберігаються картини видатних художників епохи Відродження, таких як Корреджо, Парміджаніно й Тінторетто. Серед полотен є і картина «Скапільята», авторство якої приписують Леонардо да Вінчі.

[турист з Іспанії]:
«Ми не знали, що тут є робота да Вінчі. Ми подумали, можливо, це дівчина, яка була закохана в молодого художника. Вона дуже схожа на леді з ескізу у Віндзорському замку. Це для нас великий сюрприз».

На реставрацію пішло п’ять із половиною мільйонів євро.

[Сімоне Верде, директор музейного комплексу]:
«Тут провели тотальне оновлення, щоб перетворити такий важливий об’єкт на музей міжнародного значення, розташований в унікальній будівлі, де історія йде пліч-о-пліч із мистецтвом».

Після перетворень до Палаццо делла Пілотта стало приїжджати вдвічі більше туристів. Палацовий комплекс через пандемію був деякий час зачинений. Він знову почав приймати гостей цього літа.
Коротке посилання на цю сторінку:

Після реставрації в італійському палаці Пілотта відкрилися нові приміщенняКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїУ Великій Британії відзначають 100-річчя лялькового будинку королеви МаріїБалабан — душа музичної культури АзербайджануСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиМедитацію викладають учням старших класів в одній з австралійських шкіл

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: