26.10.2024
Телеканал NTD

У високогірному Ла-Пасі проходять перегони на саморобних картах

У високогірному Ла-Пасі проходять перегони на саморобних картах

На картодром на один день перетворилися вулиці Ла-Паса — гірського болівійського міста, яке розташоване на висоті..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

На картодром на один день перетворилися вулиці Ла-Паса — гірського болівійського міста, яке розташоване на висоті 3600 метрів над рівнем моря.

Сотні дітей як справжні перегонники сідають на чотириколісні візки й починають змагатися у швидкості. А їхні мами й тата виконують роль моторів. Їхнє завдання — щосили штовхати саморобні карти.

[Хуан Пас, голова комітету спорту в Ла-Пасі]:
«Це цікаві змагання, і люди заслуговують на те, щоб повеселитися. У Ла-Пасі вакцинувалося 72 % жителів, тому ми не скасували ці традиційні перегони».

Захід проходить у Ла-Пасі вже 70 років. Батьки й діти об’єднуються в одну спортивну команду й разом будують карти. У хід іде все, що є напохваті.

[Паола Ескобар, учасниця перегонів]:
«Мій карт має форму шприца, а я одягнена як медсестра. Це моє послання суспільству. Я закликаю всіх носити маски для обличчя й берегти себе, бо коронавірус небезпечний».

У перегонах перемагає не лише найшвидший карт. Призи також дають за винахідливість і цікавий дизайн. Але найголовніше — гарненько розважитися.

[Вара Мамані, учасниця перегонів]:
«Він радо змагався. Йому подобаються автоперегони. Він завжди бере участь і цього разу вельми хвилювався. Ми приїхали на змагання дуже рано».

Заведено вважати, що картинг винайшли американські військові льотчики. Після Другої світової війни вони влаштовували перегони на візках по льотному полю. А в 56-му році на авторалі вперше з’явився простий карт. У 60-му картинг став видом автоспорту.
Коротке посилання на цю сторінку:

У високогірному Ла-Пасі проходять перегони на саморобних картахРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалу10 років у Louis Vuitton: дизайнер Ніколя Геск’єр відсвяткував ювілей у ЛувріВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіБалабан — душа музичної культури АзербайджануКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рікБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: