20.12.2024
Телеканал NTD

19-річна бельгійка хоче побити рекорд, самотужки облетівши світ на моноплані

19-річна бельгійка хоче побити рекорд, самотужки облетівши світ на моноплані

19-річна Зара Резерфорд збирається стати наймолодшою жінкою, яка самотужки здійснить кругосвітню подорож на літаку. Дівчина вирушить..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

19-річна Зара Резерфорд збирається стати наймолодшою жінкою, яка самотужки здійснить кругосвітню подорож на літаку. Дівчина вирушить у дорогу 11 серпня на моноплані «Shark». Це надлегкий спортивний літальний апарат, що здатний розганятися до 330 кілометрів за годину.

У Зари бельгійське і британське громадянство. Вона почне подорож у Брюсселі. Їй треба буде пролетіти над Атлантичним океаном, Гренландією та Канадою. Вона також перетне Південну Америку, долетить до Аляски, потім пролетить над Росією та Індонезією, а потім повернеться до Європи.

Загалом дівчині належить подолати більш як 50 тисяч кілометрів. Вона побачить 52 країни. Подорож триватиме приблизно три місяці. Зара сподівається на допомогу спонсорів.

[Зара Резерфорд, пілот]:

«Я захотіла облетіти весь світ, щоб дівчата побачили мене й подумали: “Я теж хочу колись політати”».

Батьки Зари — пілоти. Вона сама навчалася керувати літаком із 14 років, а торік отримала ліцензію пілота.

Нині світовий рекорд належить американці Шаєсті Вайз. Вона здійснила навколосвітню подорож на літаку в 30 років. Наймолодший чоловік, який облетів світ на повітряному судні, — британець Тревіс Ладлоу. Він встановив рекорд у 18 років.
Коротке посилання на цю сторінку:

19-річна бельгійка хоче побити рекорд, самотужки облетівши світ на монопланіРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоНові протези дають змогу відчувати температуру предметівПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАУ США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та МарсаЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлян

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: