29.07.2024
Телеканал NTD

В Австралії людям з інвалідністю допомагають стати бізнесменами

В Австралії людям з інвалідністю допомагають стати бізнесменами

Коли австралійці Емілі Вест запропонували відкрити власний бізнес в Аделаїді, її рідні в успіх не вірили...

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Коли австралійці Емілі Вест запропонували відкрити власний бізнес в Аделаїді, її рідні в успіх не вірили. Емілі має розумову відсталість.

[Джулі Вест, мама Емілі]:
«Емілі — бізнесвумен! Чи не божевільна ідея? Але я подумала й вирішила: а чому б і ні».

Закінчивши школу, Емілі довго була волонтеркою, але роботу так і не знайшла. Два роки тому вона дізналася про проєкт «Громадське життя» й попросила допомогти.

[Венді Батлер, консультант проєкту «Громадське життя»]:
«Ми дізнаємося про інтереси та захоплення людини. Щодо Емілі ми зрозуміли, що їй дуже подобаються тварини, і вона любить різати (папір)».

Так виник новий бізнес. Емілі має помічника. Разом вони об’їжджають офіси й підприємства Аделаїди й збирають паперові відходи. Удома жінка подрібнює їх у шредері. Потім відвозить розрізаний папір до зоопарків і притулків для тварин. Там його використовують як підстилку.

[Зої Требек, доглядачка зоопарку]:
«Ми кладемо його в клітки з кроликами й у вольєри з більшими тваринами, такими як панди. Сурикати й шимпанзе теж його люблять».

Тварини залюбки лежать на підстилці, але користь дістають не лише вони.

[Венді Батлер, консультант проєкту «Громадське життя»]:
«Так люди з інвалідністю роблять свій внесок у суспільне життя й стають упевненішими в собі. Цьому також сприяє вихід у люди, зустрічі та нові знайомства, як в Емілі в зоопарку».

[Джулі Вест, мама Емілі]:
«Одягнувши кепку й форму, вона вирушає до прекрасного місця, де її цінують».

Робота дає людям з інвалідністю і матеріальну незалежність.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Австралії людям з інвалідністю допомагають стати бізнесменамиЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»У Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Канада обмежить час роботи для іноземних студентівУ Мексиці розділений караван мігрантів знову сформувався й іде до СШАВ Ісландії вивергається вулкан: лава підпалила будинки за 40 км від столиці

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: