26.11.2024
Телеканал NTD

Південна Корея і КНДР повернули гарячу лінію зв’язку

Південна Корея і КНДР повернули гарячу лінію зв'язку

Влади Південної і Північної Корей відновили гарячу лінію зв'язку. Вона дає змогу підтримувати прямі контакти на..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Влади Південної і Північної Корей відновили гарячу лінію зв’язку. Вона дає змогу підтримувати прямі контакти на вищому рівні.

Торік КНДР односторонньо перервала роботу лінії. Це стало відповіддю на акцію переправлення листівок через кордон із території Південної Кореї.

[співробітник міністерства уніфікації Південної Кореї]:
«Сьогодні були відновлені лінії зв’язку між двома Кореями, і сподіваюся, що світ почує ще більше добрих новин».

З квітня цього року лідери двох Корей неодноразово обмінювалися листами. У них вони обговорювали можливість відновлення міжкорейських відносин. І першим кроком до цього стала лінія зв’язку.

[Пак Су Хьон, співробітник адміністрації президента Південної Кореї]:
«Два лідери також домовилися якнайшвидше відновити взаємну довіру між двома Кореями й знову сприяти прогресу у відносинах».

Офіційне інформаційне агентство КНДР також підтвердило, що всі міжкорейські канали зв’язку відновили роботу з 10-ї години ранку вівторка.
Коротке посилання на цю сторінку:

Південна Корея і КНДР повернули гарячу лінію зв’язкуЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшість

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: