26.01.2024
Телеканал NTD

Фестиваль повітряних куль пройшов у Нью-Джерсі

Фестиваль повітряних куль пройшов у Нью-Джерсі

Понад 100 надувних гігантів прикрасили небо над американським штатом Нью-Джерсі. Тут проходить 38-й щорічний фестиваль повітряних..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Понад 100 надувних гігантів прикрасили небо над американським штатом Нью-Джерсі. Тут проходить 38-й щорічний фестиваль повітряних куль.

Торік захід скасували через пандемію. Цього ж разу на полі в окрузі Гантердон зібралися десятки тисяч глядачів. Погода видалася чудова — сонце й легкий вітерець.

А декому навіть виходити з дому не довелося. Так, місцева жителька Кайра зустріла повітряну кулю прямо на своєму задньому дворі.

[Кайра Граймс, жителька Флемінгтона]:

«Я живу у Флемінгтоні 13 років, і в мене на задньому дворі ніколи не було повітряних куль. Я дуже рада, тому що сьогодні вранці ми спостерігали за ними з нашого ґанку, і раптом прямо над нашим будинком пролетіла повітряна куля. Я подумала: “Приземляйтеся!” І вони приземлилися. Я дуже щаслива».

[Елейн Дебсіо, учасниця фестивалю]:
«Я справді думала, що ми зараз сядемо прямо на будинок. А потім ми трохи відлетіли й приземлилися на їхньому дворі».

[Меріан Велтер, учасниця фестивалю]:
«Потім ми побачили всіх жителів дому, вони вийшли й махали нам. Усі в захваті».

Крім стандартних повітряних куль, на фестивалі є й аеростати незвичайних форм.

Цей щорічний захід уважають найбільшим літнім фестивалем повітряних куль і музики в Північній Америці.

А першу повітряну кулю у світі створили в 1783 році. Її розробили французькі винахідники — брати Монгольф’є.
Коротке посилання на цю сторінку:

Фестиваль повітряних куль пройшов у Нью-ДжерсіФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рікКитайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалюМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в Амстердамі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: