29.08.2024
Телеканал NTD

Пакистанські лісничі готують врятованого ведмедика до життя на волі

Пакистанські лісничі готують врятованого ведмедика до життя на волі

Цього гімалайського ведмежа спіткала страшна доля, але його врятували. Спочатку він осиротів, а потім потрапив до..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Цього гімалайського ведмежа спіткала страшна доля, але його врятували. Спочатку він осиротів, а потім потрапив до рук браконьєрів. Вони хотіли продати малюка людям, які влаштовують криваві забави, нацьковуючи на ведмедів собак.

[Ріна Сатті, голова Ради охорони дикої природи Ісламабада]:
«Браконьєри підібрали його й поклали в невеликий мішок. Ведмедик був зовсім маленьким, у нього навіть не відкривалися очі».

Співробітникам Ради охорони дикої природи Ісламабада вдалося забрати ведмежа у браконьєрів. Малюка назвали Дабу й стали вирощувати в умовах, наближених до життя в дикій природі.

[Джибран Хусейн, співробітник Ради охорони дикої природи]:
«Спочатку ми розрізали для нього фрукти й овочі на маленькі шматочки. Ведмедик ріс, і ми поступово привчали його самостійно добувати їжу».

Тепер фрукти й овочі більше не розрізають, а навіть ховають у різних місцях на землі й на деревах. Так ведмежа вчиться шукати їжу й самостійно з нею розправлятися. Такі навички допоможуть йому вижити в дикій природі.

Фахівці планують випустити Дабу на волю, коли йому виповниться рік.

[Аніс Хусейн, співробітник Ради охорони дикої природи]:
«Ми відвеземо ведмедя в ліс, але не залишимо його напризволяще. Деякий час треба буде за ним спостерігати, щоб переконатися в його здатності вижити. Також одягнемо йому чип, щоб знати про його місцеперебування».

Гімалайського ведмедя через білі плями на грудях у вигляді півмісяця часто називають місячним. Ці тварини ведуть напівдеревний спосіб життя, а їхня їжа на 85 % рослинна.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пакистанські лісничі готують врятованого ведмедика до життя на воліСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуУ Мексиці жираф здійснить 50-годинну подорож до свого нового домуУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиНа острові Пасхи зібрали 9 тонн електронних відходівПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїВ Антарктиці помітили рідкісного білого пінгвінаКорабельний кіт Олі разом з екіпажем фінішував у ГобартіМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакури

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: