20.05.2024
Телеканал NTD

Перша клініка для диких звірів і птахів з’явилася в Австралії

Перша клініка для диких звірів і птахів з'явилася в Австралії

Цей пелікан потребує допомоги хірургів. Він заплутався в риболовецьких гачках та волосіні й серйозно поранився. Урятувати..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Цей пелікан потребує допомоги хірургів. Він заплутався в риболовецьких гачках та волосіні й серйозно поранився. Урятувати його життя намагаються в травматологічній лікарні для диких тварин і птахів. Це перша така ветклініка в Австралії. Її відкрили у квітні в передмісті Перта.

[Мег Роджерс, старший ветеринар]:
«Багато хто потребує допомоги. І нам доводиться шукати спосіб урятувати цих тварин. Підручників, які б цього навчали, немає, тож нам треба бути трохи кмітливішими й додумуватися самим».

За кілька місяців ветеринари врятували десятки серйозно постраждалих тварин. Без допомоги лікарів цих звірів довелося би просто приспати.

[Дін Гакслі, завідувач лікарні]:
«Ветеринари доглядають за цими тваринами з тієї хвилини, як ті потрапляють до лікарні, і поки тварин не випустять на свободу. Це дає найкращий результат у лікуванні».

Дуже часто ветеринарам доводиться щось робити вперше.

[Мег Роджерс, старший ветеринар]:
«Тут не знудишся. Ми тут багато чого робили: здійснювали кесарів розтин ящіркам, створювали ортопедичний протез і пересаджували шкіру. Завжди є чого повчитися».

Клініка схожа на звичайну сучасну лікарню для людей. Тут є новітнє обладнання, реанімація, дезінфекційна камера та відділення реабілітації. Але це не все. Кудлатих і пернатих пацієнтів можуть відвідувати люди.

[Дін Гакслі, завідувач лікарні]:
«Ми дозволяємо їм з рук погодувати ему, поспілкуватися з динго, вомбатом і встановити емоційний зв’язок із твариною».

Ветеринари надіються, що люди дізнаються історії пацієнтів і намагатимуться не шкодити диким тваринам.
Коротке посилання на цю сторінку:

Перша клініка для диких звірів і птахів з’явилася в АвстраліїЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»У Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаЕкзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в ЛондоніФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотеку40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в Іраку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: