24.12.2024
Телеканал NTD

Лавандове поле зацвіло під Києвом

Лавандове поле зацвіло під Києвом

Рай для любителів провансу і фотосесій. Під Києвом цвіте лавандове поле. 35 тисяч кущів на 2,5..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Рай для любителів провансу і фотосесій. Під Києвом цвіте лавандове поле. 35 тисяч кущів на 2,5 гектарах. Фіолетове море розкинулося на мальовничих схилах річки Стугна з кінця червня.

[Юлія Блях, власниця парку]:
«Концепція – це відпочинок. Просто забути про телефон і трошки посидіти, поніжитися, дістати задоволення від того, що ти на чистій природі, вдихати ці аромати».

Вероніка й Анна заради омріяних фотографій витратили п’ять годин на дорогу, добираючись сюди з Кропивницького.

[Анна Ремізова, відвідувачка парку]:
«Тут продумали дві частини поля: одна частина грає дуже красиво під час заходу сонця, а ось тут вдень або на світанку дуже красиво. Я шалено задоволена. Я вже чекаю цих кадрів».

[Вероніка Ремізова, відвідувачка парку]:
«Фіолетовий колір – це мій улюблений. Я дуже люблю лаванду, просто обожнюю і для мене це дуже чудово, красиво і чарівно».

На полі є оглядовий майданчик, місця, щоб переодягнутися й перекусити. Тут також продають косметичні засоби, зроблені з лаванди.

[Юлія Блях, власниця парку]:
«Чому я тут не користуюся гербіцидами та інсектицидами? Тому що вся лаванда після закінчення сезону зрізається і переробляється на ефірну олію і гідролат, які ми продаємо в нашому магазині».

Лаванду широко застосовують від кулінарії до медицини. Олія рослини має антисептичні й бактерицидні властивості, а також сприяє активному загоєнню ран.

[Юлія Блях, власниця парку]:
«Вважають, що лаванда заспокоює. Проте ні, лаванда – балансує. Якщо ви перезбуджені, вона приведе вас у норму. Якщо навпаки, тонус знижений – підтягне».

[Юлія Слободянюк, відвідувачка парку]:
«Це моя найулюбленіша рослина. У мене все з лаванди. Лавандові креми, лавандові шампуні. Я дуже-дуже люблю цей запах. Я просто не знаю, як звідси піти тепер».

Лаванда цвістиме ще кілька тижнів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Лавандове поле зацвіло під КиєвомЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халумі40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамамФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантина

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: