26.03.2024
Телеканал NTD

«У мене був нервовий зрив»: бельгійці оплакують жертв повені

«У мене був нервовий зрив»: бельгійці оплакують жертв повені

На гори сміття перетворилося майно багатьох жителів бельгійського містечка Пепенстер, яке постраждало від небувалої повені. Стихія..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

На гори сміття перетворилося майно багатьох жителів бельгійського містечка Пепенстер, яке постраждало від небувалої повені. Стихія забрала 36 життів, коло 130 осіб пропало безвісти. Їх досі шукають. Також більш як 50 жителів постраждало. Влада оголосила 20 липня днем ​​національної жалоби.

Анн Гарньє могла втратити сина й онуків, які зазвичай сплять на першому поверсі будинку. Однак, на щастя, у ніч повені їх там не було.

[Анн Гарньє, жителька Пепенстера]:
«У мене був нервовий зрив. Я намагалася триматися й підтримувати сина, але вчора здалася».

Повінь почалася після злив у Європі, які спричинив циклон «Бернд». У Бельгії найбільше постраждав південний регіон Валлонія.

[Бриджит Фонтен, жителька Пепенстера]:
«Ми живемо в цьому домі вже понад 45 років, і річка ніколи так не розливалася. У нас був сад і невелика тераса. За три години вода піднялася й затопила все, аж до кухонного вікна. Ось усе, що залишилося. Раніше це був чудовий сад».

Повінь зруйнувала автомобільні дороги й залізниці, а також пошкодила сотні будівель. Десятки тисяч людей були змушені евакуюватися. Більш як 37 тисяч будинків залишилося без електроенергії і питної води.

Тим часом у Німеччині, яка постраждала від стихії найбільше, намагаються відновити електромережі.

[Крістофер Йонас, співробітник компанії ― оператора електромереж]:
«Ми кинули сюди додаткові сили. Нам також допомагають працівники, які приїхали з усієї Німеччини. Це дає змогу нам щодня підключати до електромережі дедалі більше будинків».

Деякі будівлі дуже пошкоджені й потребують відновлення. Такі будинки електрики поки минають.

У Німеччині стихія забрала життя понад 160 людей, ще більш як 1300 пропали безвісти.

Від повені також постраждала Італія, Люксембург, Нідерланди, Франція, Чехія та Велика Британія. Також велика вода прийшла до Австрії, Угорщини та Польщі.

 
Коротке посилання на цю сторінку:

«У мене був нервовий зрив»: бельгійці оплакують жертв повеніВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиФермери блокують автомагістралі в усій ІспаніїФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомНімецькі машиністи оголосили найдовший страйк в історії країни

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: