25.03.2024
Телеканал NTD

Війна за космічних туристів: Бренсон проти Безоса

Війна за космічних туристів: Бренсон проти Безоса

Мільярдер Річард Бренсон 11 липня злітав у космос на своїй власній крилатій ракеті. Ця подорож ще..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Мільярдер Річард Бренсон 11 липня злітав у космос на своїй власній крилатій ракеті. Ця подорож ще на крок наблизила космічний туризм до реальності.

Бренсон і п’ять членів екіпажу з його компанії «Virgin Galactic» досягли висоти 86 кілометрів над пустелею Нью-Мексико. Цього було достатньо, щоб побути 3–4 хвилини в невагомості й побачити округлу форму Землі.

Утім, Бренсон навряд чи зможе легко роздобути гроші всіх космічних туристів. Запеклу війну за них уже почала компанія найбагатшої людини на планеті — Джеффа Безоса.

Співробітники «Blue Origin» ще до польоту Бренсона написали у твіттері, що його запланованої висоти недостатньо, щоб назвати політ космічним.

Компанія Безоса обіцяє возити туристів на висоту 100 кілометрів над рівнем моря.

[Майк Ньюфілд, куратор Смітсонівського космічного музею]:
«Щодо того, де закінчується атмосфера й починається космос, сперечалися завжди. Адже немає чіткої лінії, немає бар’єра, який можна перетнути. Атмосфера зникає поступово, і вона має різні шари. Вона стає дедалі тоншою, поки не переходить у вакуум. Суперечки про це точаться вже 50 і навіть 75 років».

Наприклад, Федеральне управління авіації США й деякі астрофізики вважають, що межа між атмосферою і космосом пролягає на висоті 80 кілометрів. Саме перевищивши цю точку, астронавти отримують свої значки у вигляді крил — нагороду за успішний космічний політ.

Однак міжнародна авіація та аерокосмічні федерації вважають, що лінія Кармана — на висоті 100 кілометрів.

[Майк Ньюфілд, куратор Смітсонівського космічного музею]:
«Та хіба це так важливо? Напевно, лише для тих компаній, які зараз почали продавати квитки космічним туристам. Для того, щоб називати своїх пасажирів астронавтами, їм потрібні якісь критерії».

Коротке посилання на цю сторінку:

Війна за космічних туристів: Бренсон проти БезосаОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Кенійська компанія рятує природу від електронного непотребуКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіСрібна шахта відродила занепале боснійське містоФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиНа Канарських островах протестують проти масового туризмуНеочищені стічні води щодня скидають у річки Сербії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: