19.11.2024
Телеканал NTD

Експерт: «ковідний пузир» Олімпійського селища порушено

Експерт: «ковідний пузир» Олімпійського селища порушено

Так званий ковідний пузир Олімпійського селища в Токіо вже порушено. Про це заявив місцевий експерт у..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Так званий ковідний пузир Олімпійського селища в Токіо вже порушено. Про це заявив місцевий експерт у галузі охорони здоров’я Кендзі Сібуя. Це, за його словами, може призвести до масштабного поширення COVID-19 серед населення Японії.

[Кендзі Сібуя, експерт у галузі охорони здоров’я]:
«Відвідувачі, спортсмени, журналісти, делегати, звичайно, повинні перебувати всередині так званого пузиря, але він не працює належним чином. Очевидно, систему порушено, бо є певна взаємодія між гостями та відвідувачами, а також місцевими жителями».

У неділю в Олімпійському селищі виявили першого хворого на COVID-19 серед учасників Ігор. А там проживатиме понад 11 тисяч спортсменів.

[Кендзі Сібуя, експерт у галузі охорони здоров’я]:
«Вони не можуть відстежувати пересування людей, і немає 14-денного карантину для спортсменів та журналістів. Теоретично, якби вони могли реалізувати всі заходи, то пузир би працював, але цього не зробили. І щодня по телебаченню і в інтернеті показують відео з людьми, які просто ходять куди хочуть».

Голова Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах минулого тижня зазначив, що тестування й карантинні правила зводять ризик передавання вірусу від спортсменів жителям Японії до нуля.

Однак експерт зазначає, що реальна ситуація прямо протилежна, і що Японії загрожує новий спалах через поширення заразнішого й смертоноснішого дельта-штаму.

Він також висловив жаль, що Олімпійський комітет належним чином не підготувався й не вжив усіх необхідних заходів. Якби він це зробив, то, на думку Сібуї, Ігри проходили б з глядачами.
Коротке посилання на цю сторінку:

Експерт: «ковідний пузир» Олімпійського селища порушеноРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаГубернатор Флориди Рон Десантіс зійшов із дистанції та підтримав Дональда ТрампаАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: