20.06.2024
Телеканал NTD

Щонайменше 48 загиблих: Європу затоплюють небувалі зливи

Щонайменше 48 загиблих: Європу затоплюють небувалі зливи

48 загиблих і десятки зниклих безвісти. Такі наслідки негоди, яка налетіла на Західну Європу. Рекордні зливи..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

48 загиблих і десятки зниклих безвісти. Такі наслідки негоди, яка налетіла на Західну Європу. Рекордні зливи й урагани затоплюють міста.

Найбільше жертв у Німеччині — щонайменше 42 людини. З них 18 загинули у виноробному регіоні Арвайлер землі Рейнланд-Пфальц. Річка Ар, що впадає в Рейн, вийшла з берегів і змила кілька будинків. Десятки людей уважають зниклими безвісти.

Ще 15 осіб загинуло в районі Ойскірхен на півдні від міста Бонн. Поліції допомагають десятки військовиків.

У Бельгії — щонайменше шість смертей. Двоє чоловіків загинуло на півдні країни. А в центральній комуні Рандьо пропала 15-річна дівчинка. Її змила річка. На сході, у Пепенстері, через повінь обвалилося коло десяти будинків. Більш як тисячу жителів евакуювали.

Це місто Льєж. Тут затопило дороги та житла. Пошкоджено автомобілі й інфраструктуру.

[місцевий житель]:
«Я такого ще не бачив. Просто вражає. Правду сказати, не думав, що в Бельгії таке може статися».

[місцева жителька]:
«Ми боїмося, у нас паніка. Дочка має сьогодні їхати додому. Це великий стрес і хвилювання. Ми повернулися з роботи, тому що бути там небезпечно. Страшно».

У Нідерландах повінь пошкодила багато жител у провінції Лімбург. Тут евакуювали кілька будинків для людей похилого віку.

Рясні дощі випали також у Люксембурзі, Швейцарії та Франції.
Коротке посилання на цю сторінку:

Щонайменше 48 загиблих: Європу затоплюють небувалі зливиДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиПівнічна Корея знову запустила крилаті ракети в мореІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміямиСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламенту

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: