19.05.2024
Телеканал NTD

Зливи в Європі змивають машини й затоплюють міста

Зливи в Європі змивають машини й затоплюють міста

Зливи та урагани пронеслися Європою. У бельгійських провінціях Льєж і Намюр активовано план дій на випадок..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Зливи та урагани пронеслися Європою. У бельгійських провінціях Льєж і Намюр активовано план дій на випадок природного лиха. Тут вода змивала машини й затоплювала будинки.

[місцева жителька]:
«Приблизно опівночі я почула гуркіт. Виглянула у вікно й побачила, що тут тече потік завглибшки 50–60 сантиметрів. На дверях досі видно сліди».

Місцеві ЗМІ повідомляють, що принаймні одне місто було знеструмлено. Також заблоковано коло десяти регіональних доріг.

[місцевий житель]:
«Припарковані на пагорбі машини змило потоком. Висота води була близько метра».

За даними Бельгійського королівського метеорологічного інституту, за добу в Льєжі випало понад 100 міліметрів опадів. Зазвичай улітку тут випадає 220 міліметрів за три місяці.

Зливи випали й на більшій частині Німеччини. Подекуди вони спричинили повені. Пошкоджено будинки й авто.

Владі міста Гаген довелося застосувати важку техніку, щоб прибрати завали й сміття. А в місті Мангайм річка Рейн затопила прибережні території і перетворила парки на ставки. Тепер там на баскетбольних майданчиках плавають лебеді та качки.

Водночас Швейцарія пережила одну з найсильніших злив за всю історію спостережень. Так, ураган і рясний дощ спричинили повінь і руйнування в Цюриху.

Навколо місцевого аеропорту затопило поля, а дороги завалило зламаними деревами. Гроза також пошкодила складські приміщення і списаний вертоліт, який використовували як кафе.

Метеорологічна служба прогнозує нові дощі. Це означає, що повені посиляться в районах озер і річок. Також попереджають про небезпеку зсувів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Зливи в Європі змивають машини й затоплюють містаФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоНайбільший у світі круїзний лайнер «Ікона морів» уперше вирушив у плавання з пасажирамиУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомПівнічна Корея знову запустила крилаті ракети в мореПожежі в Колумбії президент оголосив стихійним лихомАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: