28.02.2024
Телеканал NTD

В Орегоні палає велика лісова пожежа

В Орегоні палає велика лісова пожежа

Схоже на пекло. Це лісова пожежа в американському штаті Орегон, яка дістала назву Bootleg Fire. Тобто..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Схоже на пекло. Це лісова пожежа в американському штаті Орегон, яка дістала назву Bootleg Fire. Тобто незаконна.

Вогонь охопив національний заповідник Фремонт-Вінма. Пожежа поширюється на нові території. Станом на вівторок, вогонь спустошив понад 80 тисяч гектарів.

З міста Кламат-Фолс утікають жителі.

[Тім Маккарлі, евакуйований]:
«Шериф зупинився, летіли іскри й жарини. Він сказав: “Ліпше забирайся звідси. Не поїдеш — тобі кінець”».

Це центр тимчасового розміщення в окрузі Кламат. Його організував Червоний Хрест. Сюди прибуває багато евакуйованих.

[Тім Маккарлі, евакуйований]:
«Раніше я чув про таке тільки в новинах, думав: “Бідні люди, це жахливо!” Але коли сам опиняєшся серед них, відчуваєш те ж саме, чуєш розповіді очевидців, то починаєш дивитися на пожежу інакше. І по-іншому розумієш, що таке доброта».

Ця пожежа — лише одна з кількох великих, які вирують у висушеному жарою Орегоні. І тут стає дедалі спекотніше. Це вже третя хвиля спеки цього року, і для штату це аномально. Зазвичай пожежі тут у серпні-вересні.

[Дейл Кунс, голова Червоного Хреста Каскадних гір в Орегоні]:
«Це вже не перша пожежа цього сезону. І точно не остання. Зрештою вона може виявитися найбільшою, але для людей на цьому все не закінчиться. Як ми бачимо, якщо раніше таке було раз на рік або на п’ять років, то зараз це відбувається постійно. І, на жаль, ця пожежа знищує все на своєму шляху».

Bootleg Fire палає з 6 липня й зараз є найбільшою пожежею в країні. Вона охопила територію більшу за місто Нью-Йорк.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Орегоні палає велика лісова пожежаФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніСША внесли єменських хуситів до списку терористичних угрупованьНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансування

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: