24.12.2024
Телеканал NTD

Бруклінський музей повернув 1300 давніх артефактів Коста-Риці

Бруклінський музей повернув 1300 давніх артефактів Коста-Риці

Незавершений надгробок, півметрова керамічна ваза, фігурки людей і стародавні інструменти. Це артефакти з колекції, яку Бруклінський..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Незавершений надгробок, півметрова керамічна ваза, фігурки людей і стародавні інструменти. Це артефакти з колекції, яку Бруклінський музей повернув Коста-Риці. Усього налічується 1305 експонатів.

Вони прибули зі США наприкінці минулого року, але їх надовго затримала митна служба країни. Археологи Національного музею Коста-Рики отримали артефакти приблизно два місяці тому. Увесь цей час вони складали каталог і лише тепер виставляють цінності на огляд публіки.

[Даніела Менесес, співробітниця Національного музею Коста-Рики]:
«У цій колекції є вироби з каменю й кераміки. Деякі кам’яні вироби незакінчені, тобто не завершився процес їхнього виготовлення. Також є антропоморфні скульптури, що зображують різних істот у людській подобі. Крім того, ми отримали такі експонати, як сокири й інші інструменти».

За словами вчених, артефакти вивіз американський бізнесмен Мінор Купер Кейт, який наприкінці XIX століття будував у Коста-Риці залізницю.

[Даніела Менесес, співробітниця Національного музею Коста-Рики]:
«Точних відомостей у нас немає, але ми знаємо, що з країни вивезено коло 16 тисяч предметів. Їх доставили до США. Мінор Кейт розподілив їх по різних музеях. Тобто не всі потрапили до Брукліна».

Бруклінський музей уже вдруге повертає артефакти Коста-Риці. Вік деяких перевищує 2000 років. У музеї ще залишилися деякі археологічні цінності, що належали костариканцям.
Коротке посилання на цю сторінку:

Бруклінський музей повернув 1300 давніх артефактів Коста-РиціУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКОКитайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалюБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитівЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментах

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: