25.08.2024
Телеканал NTD

Опера на високотехнологічному тлі: амфітеатр у Вероні прикрасили 3D-декорації

Опера на високотехнологічному тлі: амфітеатр у Вероні прикрасили 3D-декорації

Поспішна підготовка реквізиту, репетиція в останні хвилини і квапливий вихід на сцену. У довгих коридорах амфітеатру..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Поспішна підготовка реквізиту, репетиція в останні хвилини і квапливий вихід на сцену. У довгих коридорах амфітеатру Арена-ді-Верона завжди панує метушня. Але на сцені все інакше – урочисто і яскраво.

Цього року оперному фестивалю додають видовищності 3D-декорації. Вони замінили монументальний і нерухомий реквізит, і почасти причиною цього стала необхідність дотримання соціальної дистанції між працівниками сцени.

[Чечіліа Газдіа, оформлювач сцени]:
«У нас народилося багато ідей, ми працювали вдень і вночі. Ми вирішили замість великих декорацій використовувати технологію, яка передає красиві зображення. Вийшов невеликий легкий реквізит».

Фестиваль відкривається операми «Сільська честь» композитора П’єтро Масканьї та «Паяци» Руджеро Леонкавалло.

3D-декорації розробила італійська дизайнерська компанія разом із музеями Ватикану, Уффіці та Єгипетським музеєм у Турині.

[Андреа Бокка, дизайнер компанії D-wok]:
«Традиційний реквізит нерухомий, а віртуальний дає змогу створювати динамічний фон. Він оживляє постановку і збагачує її. Але ми не створюємо фільми, не відволікаємо уваги від основних елементів, таких як гра оркестру, виступ співака й сама опера».

Артистам нове оформлення припало до душі.

[Юсиф Ейвазоф, тенор]:
«Це дуже зручно, бо екран став такою собі стіною, яка створює кращу акустику. А в амфітеатрі це дуже важливо, оскільки ми співаємо просто неба».

Через карантинні заходи Арена-ді-Верона приймає за один раз не більше ніж 6000 глядачів замість 13 з половиною тисяч. Музиканти дотримують соціальну дистанцію, а артисти, які не співають, надягають маски.
Коротке посилання на цю сторінку:

Опера на високотехнологічному тлі: амфітеатр у Вероні прикрасили 3D-декораціїМісто з казки «Тисяча й одна ніч» запрошує на фестиваль у СШАРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеїНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в ЛондоніОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в Хорватії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: