20.02.2024
Телеканал NTD

Ізраїль повідомляє про зниження ефективності вакцини Pfizer/BioNTech

Ізраїль повідомляє про зниження ефективності вакцини Pfizer/BioNTech

Ізраїль повідомляє про зниження ефективності вакцини Pfizer/BioNTech. Препарат став гірше захищати від SARS-CoV-2, а також від..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Ізраїль повідомляє про зниження ефективності вакцини Pfizer/BioNTech. Препарат став гірше захищати від SARS-CoV-2, а також від захворювання зі симптомами.

У МОЗ кажуть, що ефективність вакцини в запобіганні інфекції і симптоматичному захворюванню із 6 липня впала до 64 %.

Утім, експерти зазначають, що вакцина й нині надійно вберігає від важких випадків захворювання та госпіталізації. За цим показником її ефективність тримається на рівні 93 %.

Зниження ефективності збіглося з початком поширення в країні так званого дельта-варіанту SARS-CoV-2, який уважають заразнішим і смертоноснішим. Одночасно в Ізраїлі скасували соціальне дистанціювання.

Представники Pfizer дані з Ізраїлю поки ніяк не прокоментували. Однак вони процитували інші дослідження, що показують, що антитіла, вироблені вакциною, як і раніше, здатні нейтралізувати перевірені штами.

З більш як дев’яти мільйонів жителів Ізраїлю коло 60 % зробили щеплення принаймні однією дозою вакцини Pfizer.

Водночас Ізраїль підтримує кампанії вакцинації в інших країнах. Так, він уже відправив Південній Кореї коло 700 000 доз вакцини Pfizer, термін придатності яких добігає кінця. Таку ж кількість Сеул поверне у вересні-жовтні, коли отримає від компанії нову партію.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїль повідомляє про зниження ефективності вакцини Pfizer/BioNTechКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніТрьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в ЙорданіїГубернатор Флориди Рон Десантіс зійшов із дистанції та підтримав Дональда ТрампаШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуДо 12 років каторжних робіт засудили двох підлітків у КНДР за перегляд південнокорейських кліпівМарокко: лазні закриті, води немаєЯку країну визнали найщасливішоюІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилися

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: