19.07.2024
Телеканал NTD

Шанувальники корейських попзірок допомагають вижити моторикшам у Таїланді

Шанувальники корейських попзірок допомагають вижити моторикшам у Таїланді

Ще недавно тайський водій тук-тука Самран нічого не знав про корейську попзірку Джесіку Чон. Нині ж..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Ще недавно тайський водій тук-тука Самран нічого не знав про корейську попзірку Джесіку Чон. Нині ж її обличчя красується на його моторикші.

Чон, а точніше її тайські шанувальники, допомагають водієві вижити в непростий час пандемії. Вони доплачують водієві за те, що він дозволяє розмістити обличчя знаменитості на своєму транспортному засобі.

[Самран Таммаса, водій тук-тука]:
«До того, як до нас звернулися шанувальники корейської попмузики, було дуже важко заробляти на життя. Ми могли заробити всього коло 3 доларів за день. Але фанати корейських попзірок платять нам більш як 19 доларів на місяць».

Через пандемію туристична галузь у всьому світі зазнала удару, і Таїланд не став винятком.

У Бангкоку зареєстровано 9000 моторикш. І вони найбільше постраждали від спаду потоку туристів. Тепер же завдяки шанувальникам корейської попмузики сотні з них почали отримувати хоч і невеликі, але стабільні гроші.

[прихильниця корейської попкультури]:
«Хоча це й не такі великі суми, принаймні, вони зможуть прогодувати свої сім’ї».

[Самран Таммаса, водій тук-тука]:
«Це, хоча б, покриває наші рахунки за електрику, воду й інші щоденні витрати. Це нам дуже допомагає».

Раніше фанати корейської попкультури розміщували зображення своїх кумирів на вагонах метро. Та потім роботу метрополітену призупинили через акції протесту. Тож молодь вирішила змінити стратегію й націлилася на малий бізнес.
Коротке посилання на цю сторінку:

Шанувальники корейських попзірок допомагають вижити моторикшам у ТаїландіДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюСрібло в Єгипті — нове золотоЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїShell продасть проблемні берегові підприємства в НігеріїЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьми

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: