20.04.2024
Телеканал NTD

Прем’єр Великої Британії розповів, як країна повертатиметься до нормального життя

Прем'єр Великої Британії розповів, як країна повертатиметься до нормального життя

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оприлюднив плани щодо скасування соціальних і економічних обмежень у зв'язку з..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оприлюднив плани щодо скасування соціальних і економічних обмежень у зв’язку з COVID-19. Їх зніматимуть поетапно впродовж двох тижнів.

Ослаблення заходів стало підсумком швидких темпів вакцинації. У країні від COVID щеплено 64 % дорослого населення. Водночас 14 % отримали другу дозу.

Також проміжок між першою і другою дозою вакцини для людей до 40 років планують скоротити з 12 до восьми тижнів. Тобто до середини вересня другу дозу мають отримати всі британці, яким більше ніж 18 років.

[Борис Джонсон, прем’єр-міністр Великої Британії]:

«Наші вакцини допомогли розірвати зв’язок між хворобою та смертю. І з часом стало зрозуміло, що ці вакцини справді ефективні, і більшість із тих, хто потрапляє до лікарні, не мали щеплень».

Згідно з планами, з 19 липня скасують усі обмеження на зібрання людей у громадських місцях. Усім закладам дозволять відкритися, включно з нічними клубами. Також знову дозволять відвідування будинків для людей похилого віку й не обмежуватимуть кількість глядачів у театрах, на концертах і спортивних заходах.

Більше не буде обов’язкового правила дотримуватися дистанції й носити маски. А компаніям не рекомендуватимуть переводити співробітників на роботу з дому.

[Борис Джонсон, прем’єр-міністр Великої Британії]:
«Відверто себе запитаймо: якщо ми не зможемо відкрити наше суспільство в найближчі кілька тижнів, коли цьому сприяють прихід літа і шкільні канікули, то коли ми зможемо повернутися до нормального життя?»

Правила вводитимуть лише в Англії. Щодо Шотландії, Вельсу та Північної Ірландії, там місцева влада має свої програми ослаблення карантину.
Коротке посилання на цю сторінку:

Прем’єр Великої Британії розповів, як країна повертатиметься до нормального життяДо 12 років каторжних робіт засудили двох підлітків у КНДР за перегляд південнокорейських кліпівНирки — у центрі нової кризи в НепаліЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластику

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: