24.05.2024
Телеканал NTD

Світ реальний і міфічний поєднали унікальні картини в Харкові

Світ реальний і міфічний поєднали унікальні картини в Харкові

Контраст світла й тіні, зображені з фотографічною точністю деталі, світ людський і міфічний. У харківському Будинку..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Контраст світла й тіні, зображені з фотографічною точністю деталі, світ людський і міфічний. У харківському Будинку архітектора відкрилася виставка «Мистецтво Істини–Доброти–Терпіння». Вона демонструє виконані в традиційному стилі унікальні полотна, які написали художники з усього світу.

[Юрій Ламаалем, співорганізатор виставки]:
«Художники у своїх полотнах, уподібнюючись титанам епохи Відродження, показали красу самовдосконалення за Фалунь Дафа, де головні принципи — це Істина, Доброта, Терпіння. Вони зобразили не тільки героїв міфів та легенд Стародавнього Китаю, але й наших сучасників, яких нині в Китаї переслідують».

У Китаї деякі з цих художників зазнали репресій та навіть потрапили до в’язниці за свої духовні переконання.

Придушувати Фалунь Дафа через надзвичайну популярність цього вчення почав колишній генеральний секретар компартії КНР Цзян Цземінь.

[Олександра Гончаренко, співорганізаторка виставки]:

«Ці репресії тривають уже більше як 20 років. І хоча ви побачите багато картин, (на яких зображено сцени) в тюрмах, катування, яких ці люди зазнають у Китаї і зараз, але ви не побачите в картинах ні зла, ні ненависті цих героїв — вони дуже мужньо все переносять і часто виходять переможцями».

На виставці показано 40 картин, які написали художники з Китаю, Японії, Австралії, Канади та США.

[відвідувачка]:
«Мені дуже сподобалося. Місце вельми енергетично сильне. Відчуваєш себе вільною, прекрасною такою людиною, відчуваєш, що ти потрібен цьому світові».

[відвідувачка]:
«Я можу сказати, що всі картини дуже чіткі. Я ніколи таких не бачила. Як мені здається, у сучасному мистецтві зараз такого немає».

[відвідувачка]:
«Я під великим враженням, тому відразу не можу висловити те, що я зараз відчуваю, пережила, прослухавши фрагменти з цих картин. Вони викликають абсолютно глибокі емоції — кожна з цих картин».

Виставка постійно поповнюється новими роботами й далі подорожує всією Україною.

[Юрій Ламаалем, організатор виставки]:
«Для України, для наших співвітчизників експозиція, власне кажучи, є прикладом того, як у важких умовах репресій, придушення, перед загрозою загибелі ці люди, які практикують Фалунь Дафа, демонструють подвиг духу, самовладання й обстоюють ті цінності, які дають нам змогу бути людьми — це Істина–Доброта–Терпіння».

Коротке посилання на цю сторінку:

Світ реальний і міфічний поєднали унікальні картини в ХарковіМісто з казки «Тисяча й одна ніч» запрошує на фестиваль у СШАПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиНаціональний балет Грузії приїхав з танцювальною програмою до Боснії і ГерцеговиниМодний дім Carolina Herrera показав красу як силу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: