19.06.2024
Телеканал NTD

Музична терапія: болівійський оркестр виступає на балконах

Музична терапія: болівійський оркестр виступає на балконах

Балкони стали новим місцем для виступів Національного симфонічного оркестру Болівії. Концертні зали закрили з приходом пандемії...

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Балкони стали новим місцем для виступів Національного симфонічного оркестру Болівії. Концертні зали закрили з приходом пандемії. Тепер мелодії ллються з балконів, вікон і під’їздів будинків у Ла-Пасі.

[Веймар Арансібія, директор симфонічного оркестру]:
«Цим спонтанним виступом Національний симфонічний оркестр і музиканти посилають енергію й сили людям, що переживають важкі часи через пандемію».

Музиканти раді знову грати, а випадкові глядачі — слухати музику.

[житель Ла-Паса]:
«Ця прекрасна симфонія допомагає забути про пандемію. Це чудово. І музика має звучати не лише зараз, а завжди, бо вона заспокоює, змушує забути про все погане».

Під час пандемії симфонічний оркестр втратив кількох музикантів, які померли від коронавірусу. Ці виступи присвячено і їм.

[Веймар Арансібія, директор симфонічного оркестру]:
«Ми шукаємо творчі рішення й виступаємо просто неба, щоб не нашкодити здоров’ю людей. Заздалегідь нічого не оголошували — так не буде великих юрб».

Коли знову відкриються концертні зали, поки не відомо. Й у жителів Ла-Паса залишається лише одна можливість почути живу музику оркестру — це ось такі стихійні виступи.
Коротке посилання на цю сторінку:

Музична терапія: болівійський оркестр виступає на балконахУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»У вірменському місті Гюмрі ще не перевелися коваліУ Великій Британії відзначають 100-річчя лялькового будинку королеви МаріїКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїКонкурс портретного живопису NTD пройшов у Нью-ЙоркуЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в Хорватії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: