19.12.2024
Телеканал NTD

На вулицях Німеччини тестують безпілотні шатли

На вулицях Німеччини тестують безпілотні шатли

«Віра», «Елла» й «Анна» – такі імена дали безпілотним автобусам, які недавно з'явилися на вулицях німецького..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

«Віра», «Елла» й «Анна» – такі імена дали безпілотним автобусам, які недавно з’явилися на вулицях німецького Карлсруе. Їх можна замовити через додаток на смартфоні. Сісти в салон і вийти в потрібному місці можна за запитом.

[Деніел Грімм, представник компанії-розробника]:
«За допомогою програми ви можете замовити поїздку безкоштовно. Користувач просто вказує місце, звідки він хоче їхати, а потім вирушає в дорогу».

Автобуси-шатли без водія їздять вулицями різних міст Німеччини з середини квітня. Вони частина проєкту Федерального міністерства транспорту. Замовити поїздку можна в будь-якому місці маршруту у випробувальній зоні.

Цей транспорт обладнано численними датчиками, зокрема радарами.

[Деніел Грімм, представник компанії-розробника]:
«Датчик випромінює лазерні промені й використовує їх для побудови картини навколишнього середовища. І такі лідари встановлено по обидва боки шаттла, а також – на даху, спереду і ззаду. З їх допомогою можна побудувати тривимірне зображення місцевості й безпечно переміщатися в транспортному потоці».

На борту автобуса поки є водій, готовий будь-якої миті взяти керування в свої руки. Його допомога потрібна досить часто.

[Ібрагім Гмісса, водій шаттла «Віра»]:
«Іноді у нас виникають проблеми на великих перехрестях або, якщо автомобіль неправильно припарковано, тоді, на жаль, нам доводиться втручатися. Ще він може порахувати перешкодою те, що насправді – не перешкода. Це може бути трава або просто нерівності на дорозі, а іноді – й плями від води».

Тестовий період триватиме до кінця липня. У майбутньому ці безпілотні автобуси будуть цілодобово використовувати й у сільських районах.
Коротке посилання на цю сторінку:

На вулицях Німеччини тестують безпілотні шатлиСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Срібна шахта відродила занепале боснійське містоТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»В Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під суд

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: