20.08.2024
Телеканал NTD

Як жителі різних півкуль святкують зимове й літнє сонцестояння

Як жителі різних півкуль святкують зимове й літнє сонцестояння

Індіанці аймара зустрічають перші промені сонця, що сходить над стародавнім містом Тіаванако. Піднявши долоні вгору, вони..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Індіанці аймара зустрічають перші промені сонця, що сходить над стародавнім містом Тіаванако. Піднявши долоні вгору, вони вбирають позитивну енергію і вітають 5529-й аймарський Новий рік.

[Флавіо Майдана, мер Тіаванако]:
«Сонячні промені заряджають нас енергією, щоб ми використовували її в житті. Також цього дня вирішується, чи буде хорошим урожай».

Індіанці аймара святкують Новий рік 21 червня — у день зимового сонцестояння в Південній півкулі. Вони вірять, що цього дня Сонце дає Землі тепло, провіщаючи початок весни. Індіанці проводять ритуали, щоб задобрити світило й богиню Пачамаму — Матір-Землю.

А в Північній півкулі тим часом святкують день літнього сонцестояння. Британці ще до схід сонця зібралися в Стоунхенджі. Світанок тут почався коло п’ятої ранку за місцевим часом, але сонце сховалося за хмари.

Проте шанувальники друїдських обрядів поклонилися духам природи, провівши старовинний ритуал.

Літнє сонцестояння здавна відзначає багато народів. У східних слов’ян це свято відоме як Іван Купала.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як жителі різних півкуль святкують зимове й літнє сонцестоянняБалабан — душа музичної культури АзербайджануЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитівСендбординг повертається до НамібіїУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»Заповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакБолівійка перетворює використану олію на мийні засоби

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: