28.07.2024
Телеканал NTD

Світовий рейтинг брендів: США лідирують, Китай обігнав Європу

Світовий рейтинг брендів: США лідирують, Китай обігнав Європу

«Amazon» і «Apple» — це компанії, що мають найбільшу ринкову вартість у світі. Але китайські бренди..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

«Amazon» і «Apple» — це компанії, що мають найбільшу ринкову вартість у світі. Але китайські бренди підіймаються в списку лідерів і вже обігнали провідні європейські компанії. Про це свідчить новий глобальний рейтинг компанії «Kantar’s BrandZ».

[Наталі Бердет, представниця «Kantar’s BrandZ»]:
«Отже, по-перше, ми бачимо неймовірне зростання — 42 %, а загальна вартість сотні найбільших компаній становить 7,1 трильйона доларів. Це як ВВП Франції та Німеччини разом узяті».

«Amazon», який Джефф Безос заснував у 1994 році, залишається найдорожчим брендом у світі й має оцінну вартість 684 мільярди доларів. За ним іде заснований у 1976 році «Apple», який коштує 612 мільярдів доларів. Потім іде «Google», який оцінюють у 458 мільярдів.

Загалом перше місце, як і раніше, посідають американські бренди. На них у списку зі сотні найкращих припадає 74 %.

Водночас на п’ятому місці розташувалася «Tencent» — найбільша китайська компанія, що працює в галузі соцмереж і відеоігор, а на сьомому — «Alibaba».

П’ять брендів зі списку за рік збільшили свою вартість більш як удвічі. За цим показником лідирують китайські гіганти електронної комерції «Pinduoduo» та «Meituan». За ними йде провідний у Китаї виробник спиртних напоїв «Moutai», а також китайський «TikTok» й американська компанія «Tesla».

Заснована у 2003 році «Tesla» — найдинамічніший бренд і найдорожчий автовиробник. У річному обчисленні вона збільшила свою вартість на 275 % до 42,6 мільярда доларів.

Щодо європейських брендів, то їхнє лідерство за останні десять років знизилося з 20 до 8 %. Для китайських цей показник, навпаки, збільшився з 11 до 14 %.

Лідером серед європейських брендів став французький «Louis Vuitton», який посів 21-ше місце. За ним іде німецька виробник програмного забезпечення «SAP», що нині має 26-те місце. Єдиним британським брендом у списку став оператор «Vodafone», який опинився на 60-му місці.
Коротке посилання на цю сторінку:

Світовий рейтинг брендів: США лідирують, Китай обігнав ЄвропуБразилія посилює облави на нелегальних видобувачів золота в АмазоніїУ Японії зняли заборону на перезапуск колись найпотужнішої АЕС у світіПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеКаталонія почне жорстко економити воду через велику посухуРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життя

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: