23.02.2024
Телеканал NTD

Бездомні й психічнохворі люди заполонили вулиці Мангеттену

Бездомні й психічнохворі люди заполонили вулиці Мангеттену

Разом з тим як люди в Нью-Йорку починають повертатися на вулиці Мангеттену після суворого карантину, багато..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Разом з тим як люди в Нью-Йорку починають повертатися на вулиці Мангеттену після суворого карантину, багато хто стикається з похмурою реальністю. Тут почалася справжня навала бездомних.

[Сара Мохан, жителька Мангеттену]:
«Я зустрічаю дуже багато людей, дуже багато бездомних. Вони не мають роботи. Іноді жебракують, сплять на вулицях».

Згідно зі звітом Коаліції підтримки бездомних, у лютому кількість самотніх дорослих, які спали в міських притулках, сягнула рекордного рівня — майже 21-ї тисячі осіб.

Ці квартали відомі щорічними парадами з нагоди Дня подяки. Це також жваве місце з офісами найбільших компаній світу. Але тепер на вулицях можна побачити людей, що вживають наркотики чи страждають від психічних хвороб.

[Рейчел Гольдштейн, жителька Мангеттену]:
«Дуже не хочеться ігнорувати людей чи переступати через них дорогою до офісу. Доволі неприємні відчуття».

Влада міста переселила коло 10 тисяч бездомних до порожніх готелів. Багато з них біля Таймс-скверу й Пенсільванського вокзалу. Відтоді перехожі почали потерпати від чіплянь безпритульних.

[Теренс Монаган, працівник мерії]:
«Раніше поліція Нью-Йорка щодня відправляла туди від двох до чотирьох поліціянтів. Тепер у район вокзалу посилають по 48 осіб. І навіть вони не можуть розв’язати проблему».

Неурядові організації намагаються надати бездомним допомогу. Крім того, місто планує почати програму субсидування житла для бездомних або тих, хто стоїть перед загрозою виселення. Чи впораються з проблемою, покаже час.
Коротке посилання на цю сторінку:

Бездомні й психічнохворі люди заполонили вулиці МангеттенуНирки — у центрі нової кризи в НепаліМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спад

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: