25.04.2024
Телеканал NTD

Біля берегів Таїланду випустили дитинчат бамбукових акул

Біля берегів Таїланду випустили дитинчат бамбукових акул

У Сіамській затоці дослідники занурюються на дно, щоб випустити в дику природу маленьких бамбукових акул. Це..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

У Сіамській затоці дослідники занурюються на дно, щоб випустити в дику природу маленьких бамбукових акул.

Це донні риби, що мають смугасте тіло й довгий хвіст. Останніми роками через популярність серед акваріумістів і шанувальників екзотичної їжі вони постали перед загрозою зникнення.

За останні кілька місяців дослідники випустили багато молодих бамбукових акул у Перській затоці. Вони хочуть, щоб не було підстав тримати цей вид у червоному списку Міжнародного союзу охорони природи.

[Удом Круеніам, працівник Управління рибного господарства Таїланду]:

«Ми пірнаємо на дно океану, щоб випустити акул у безпечному місці. Так вони матимуть більше шансів вижити, ніж більша частина тварин, яких випущено на поверхні води. На поверхні їх можуть з’їсти великі риби, або вони випливуть із захищених (зон)».

Минулого тижня дослідники випустили 40 бамбукових акул віком від 2 до 3 місяців у спеціально побудованому штучному кораловому рифі на глибині 18 метрів.

Цих акул виростили в інкубаторі.

[Паніда Буалангка, працівниця Управління рибного господарства Таїланду]:
«Можна сказати, що я допомагаю дитинчатам бамбукових акул з’явитися на світ. Я розрізаю оболонки яєць, щоб їх звідти витягти».

Цей вид живе в Сіамській затоці, а ще трапляється в Південно-Східній Азії, Японії та Північній Австралії.

[Чем Шрікум, голова центру розвитку рибного господарства]:
«Вони народжуються з яєць, тому мають менше шансів вилупитися й вижити природно. Їхня популяція й так уже мала. До того ж їх ненавмисно ловлять рибалки, і довкілля не сприяє їхньому розмноженню чи збільшенню популяції. Так цей вид у дикій природі опинився під загрозою зникнення».

Бамбукові акули — одні з найдрібніших морських хижаків. Виростають максимум до метра 20 сантиметрів. Для людей вони безпечні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Біля берегів Таїланду випустили дитинчат бамбукових акулКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»На грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: